Go to content

Äestäjäntie 7

Helsinki, Konala

rivitalo 1971 , Yk:K,3h,wc 113m2.Ak:Tkh,s,2h,wc 80m2, yht.193 m2. Lasitettu parveke ja iso, aidattu piha. Yj: 4 h+k.

Built
1971
Surface area
193 m²
Debt-free price
539 000 €

Target description

Perheasuntojen aatelia! Ihastuttavalla - ja voisi sanoa melkeinpä salaisella - vehreällä pientaloalueella neljän perheen rivitaloyhtiö, jossa rakennuksen julkisivun rytmitys todella kiinnittää huomion: arkkitehti on onnistunut työssään erinomaisesti. Asunnon tilat kahdessa kerroksessa suovat asumisväljyyden, jollaista harvassa tämän päivän rivitaloasunnossa kohtaa. Ensimmäisen kerroksen huonetilat taipuvat perheen kulloisenkin tarpeen mukaan moneksi. Alakerran huoneita voi hyödyntää makuuhuoneina, työhuoneina tai askartelutiloina. Avotakka syksyn hämyisiä iltoja varten saa melkein odottamaan syyspimeitä. Mutta sitä ennen pääsee nauttimaan upeimmasta pihasta, jota kuvitella saattaa. Takkahuoneen isojen ikkunoiden kautta aukeava pihanäkymä on henkeäsalpaavan kaunis. Iso aidattu piha on lapsiperheen ja koiranomistajan taivas. Laajat terassipatiot houkuttelevat viettämään kesäisen joutilasta aikaa perheen kanssa grillaten - ja mukavaahan tänne on kutsua myös ystävät nauttimaan kesäillasta. Pihan perällä on pieni mökki, joka toimii kesäaikaan vaikka vierasmajoituksena ja tietenkin lasten leikkimökkinä. Astellaan toiseen kerrokseen leveitä 70-luvun tunnelmaa henkiviä portaita. Ylhäällä eteen avautuu olohuone, jonka edessä nykyisen perheen sydämet sulivat. Vaikuttavan väljää tilaa, ikkunaa koko pitkän seinän leveydeltä ja huumaava valo! Sisustamista rakastava perheen rouva kertookin, että täällä on ollut ihanaa pyöritellä huonekaluja! Monen harras toive on saada mahtumaan iso ruokapöytä, jonka ääreen saa koko suvun ja vielä ystävätkin. Kertokaa vain, kuinka pitkän pöydän haluatte. Tänne mahtuu. Lasitettu parveke sadepäiviä varten on varmasti myös jokaisen mieleen. Saunaosasto on alakerrassa. Rakennuksen päädyssä on jokaisella asunnolla autotallipaikat ja niiden edessä sähköauton latauspisteet. Omatonttinen, hyvin hoidettu yhtiö on kaukolämmössä ja asuminen on edullista. Parinsadan metrin säteellä on kaksi päiväkotia. Ala-asteelle on matkaa noin kilometri. Hyvät julkisen liikenteen yhteydet Kamppiin, Haagaan ja Munkkiniemeen sekä bussiyhteys myös Pitäjänmäen asemalle. Liikunnasta pitävä ei myöskään pety: lenkkipolut, kuntosalit ja urheilupuisto ovat lähellä. Myös Talin monipuoliseen liikuntapuistoon fillaroit tästä varttitunnissa. Tätä kotia on mahdotonta purkaa kokonaan paperille. Nähtävähän tämä on - siispä tervetuloa. Anne Korkeakoski Kiinteistönvälittäjä, LKV 040 934 1111 anne.korkeakoski@spkoti.fi

Basic information

Target number
20945968
Location
Äestäjäntie 7, 00390 Helsinki
Type
rivitalo
Ownership type
oma
Apartment description
Yk:K,3h,wc 113m2.Ak:Tkh,s,2h,wc 80m2, yht.193 m2. Lasitettu parveke ja iso, aidattu piha. Yj: 4 h+k.
Rooms
5 Rooms
​​Living space surface area
193 m²
Total surface area
193 m²
More information about the area
Asunnon huoneistoala on asunnon yläkerrassa oleva yhtiöjärjestyksessä ja isännöitsijäntodistuksessa mainittu 113 m2. Muut tilat 80 m2 ovat asunnon alakerran asumista palvelevat tilat sekä lämmin varastohuone (käynti etupihan puolelta), joita ei lasketa huoneistoalaan. Helsingin kaupungin epävirallisessa rakennus- ja huoneistorekisteriotteessa on mainittu kokonaisala 193 m2. Yhtiö on valmistunut ennen vuotta 1992, jolloin asuinpinta-aloja ei ole laskettu nykyisin käytössä olevan standardin mukaan. Huoneiston todellinen asuinpinta-ala saattaa siis olla pienempi tai suurempi kuin yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittu eikä myyjä vastaa ilmoitettujen pinta-alojen oikeellisuudesta. Kauppahinta ei ole pinta-alaperusteinen.
Floors
1-2
Residential floors
2
Year of construction
1971
Commissioning year
1971
Release
muu ehto
More information about vacating
3 kk kaupasta

Prices and costs

Hintatiedot

Selling price
539 000,00 €
Debt-free price
539 000,00 €
Price per square meter
2 792,75 €/m²

Vastikkeet

Maintenance fee
556,00 €/kk
Yhtiövastike yhteensä
556,00 €/kk
Lisää tietoa vastikkeista
Vastike on 4,00 €/jm2. Huoneiston jyvitetty pinta-ala on 139 m2.

Muut maksut

Water fee
31,00 € / hlö / kk
Type of water fee
henkilöluvun mukaan
More information about fees
Yhtiö on kaukolämmössä -> lämmitys sisältyy vastikkeeseen. Jokaisen osakkaan sähköautonlatauspiste on kytketty osakkaan omaan sähköön. Yhtiön hallinnassa olevat kaksi ulkopaikkaa 6 euroa/kk.

More information about the apartment

Balcony type
lasitettu
Balcony orientation
itä, etelä, kaakko
More information
laajakaista
The apartment includes
parveke, oma sauna, oma sopimus, antenni, kuntotarkastusta ei ole tehty
More information 2
sälekaihtimet/rullaverhot, verhotangot, naulakko, keskuspölynimuri
Storage use
kellarikomero myyjän käytössä
Additional energy class information
Kulutustiedot vuosi 2023: - rakennuksen lämmönkulutus 117,2 MWh/vuosi - sähkönkulutus 1 418 kWh/vuosi - vedenkulutus 121,23 l/asukas/vrk
Condition
tyydyttävä
Heating system
kaukolämpö, muu
Fireplace
takka
More information about the heating system
painovoimainen ilmanvaihto
Views
Huoneiston näkymät omalle, suojaisalle ja vehreälle piha-alueelle sekä pientaloalueelle.
Completed repairs
Olohuoneeseen ja keittiöön uusittu parketti 2023. Takapihan aidat maalattu 2023. Yläkerran wc/kylpyhuone remontoitu 2012 ja vaihdettu myös putket. Iso osa huoneiston remontista tehty vuonna 2013: - Alakerran sauna ja kylpyhuone remontoitu 2013. - Eteinen remontoitu: väliseinä poistettu ja uudet kaapistot, lattia uusittu. - Yläkerran makuuhuoneisiin laitettu uudet kaapistot. - Alakerran huonetiloihin ja takkahuoneeseen asennettu laminaattilattiat. - Pihaan rakennettu isot terassit ja pihamökki, johon tulee sähköt. - Sisäovet uusittu, seinät ja katot maalattu.
Other trade-significant information
Takan hormi nuohottu viimeksi keväällä 2024.

Spaces and materials

Construction and surface materials
puu, tiili
Roof type
Harjakatto
Roofing material
Muovipinnoitettu pelti
Description of the living room
Olohuoneen ja keittiön parketit 2023.
Living room floor
parketti
Living room walls
maalattu
Kitchen countertops
puu, laminaatti
Kitchen floor
parketti
Kitchen walls
maalattu, osalaatoitus
Kitchen equipment
astianpesukone, liesituuletin / hormi
Stove
keraaminen
Refrigerator and freezer
jääkaappi
Description of the bedrooms
Yläkerran makuuhuoneiden lattiamateriaali korkki.
Number of bedrooms
4
Bedroom walls
maalattu
Description of the bathroom
Yläkerran wc/kylpyhuone on remontoitu vuonna 2012.
Bathroom floor
laatta
Bathroom walls
kaakeli
Bathroom equipment
suihkuseinä, lattialämmitys, wc-istuin, suihku, peili, kiinteät valaisimet
Toilet floor
laatta
Toilet walls
kaakeli
Number of toilets
2
Description of the sauna
Saunaosasto remontoitu täysin 2013. Vesikiertoinen lattialämmitys.
Sauna floor
laatta
Sauna walls
puu
Type of sauna stove
sähkökiuas
Description of storage facilities
Rakennuksen päädystä on käynti yhtiön tekniseen tilaan sekä varastotiloihin, joissa on yhteisvarasto esim. autonrenkaiden ja pyörien säilytystä varten sekä jokaisen oma säilytysvarasto.
Other premises
Alakerran eteisaulassa laatta. Alakerran huonetiloissa laminaattilattiat.

Plot and zoning

Plot size
2034 m²
Ownership of the plot
oma
Zoning situation
Asemakaava
Company plot zoning information
Helsingin kaupunki, asemakaavoitus 09 310 1691, kartta.hel.fi->aineistot->kaavoitus- ja liikennesuunnittelu->voimassa oleva asemakaava
Pihan kuvaus
Jokaisella asunnolla on hallinnassaan aidattu, iso takapiha sekä etupihan puolella sisäänkäynnissä oleva piha-alue. Jokainen osakas huolehtii oman piha-alueensa hoidosta ja siisteydestä. Asunnon takapihan pääilmansuunta on kaakkoon (idän ja etelän väliin) ja etupihan puoli on luoteeseen. Takapihalla on upean isot terassialueet sekä nurmikkoa. Pihan takaosassa on pieni pihamökki, jossa on sähköt.

Housing company

Housing company name
Asunto-Oy Äestäjäntie 7
Contact details of the property manager
Taloyhtiössä on kiertävä isännöinti kahden vuoden vuoroissa. Isännöitsijä Yrjö Tuominen Äestäjäntie 7 B
Maintenance
asukkaat
More information about maintenance
Kiinteistönhoito, siivous ja lumityöt hoidetaan yhdessä taloyhtiön osakkaiden toimesta. Isännöitsijän toimenkuvaan kuuluu yhteisen alueen ruohonleikkaus, mutta apua saa tarvittaessa.
The housing company includes
urheiluvälinevarasto, Huoneistokohtaiset varastot
Housing company parking spaces
Autopistokepaikkoja: 2
Housing company garages
4
Information on the housing company’s parking spaces
Autotallipaikat kahden auton talleissa. Kunkin autotallin edessä osakashallinnassa oleva sähköauton latauspisteellä varustettu paikka. Lisäksi taloyhtiön hallinnassa on kaksi sähköpistokkeellista paikkaa.
Completed repairs
2023 Ilmanvaihtokanavien nuohous sisältäen liesituulettimilta lähtevät kanavat, Suomen Vesitekniikka. Takapihan aitojen maalaus. 2022 Sähköautonlatausinfra/laturit: sähkökeskuksesta asuntokohtainen kaapelointi ja latauslaitteet autotalliseinustalle, Vantaan Sähköasentajat. 2021 Jätekatoksen peruskunnostus: laajennus kahdelle jäteastialle (sekajäte, muovi, kartonki, metalli ja lasi) ja katon lisäys. Viemäreiden sukitus: viemäriverkoston valurauta- ja muoviputkiston kunnostus, sukitus Masterpipe. 2018 Piha-asfaltoinnin uusiminen ja pihatyöt: pihakäytävän maanpoisto ja päällysteen uusinta sekä autopaikkojen päällysteen uusinta. 2016 Antennihuollot. Lämmitystolpat pihan autopaikoille. 2015 Yhtiön kevyt varastorakennus. Ikkunat sekä terassin ja parvekkeen ovet uusittu. 1999 Kattomuodon muutos harjakatoksi. Kaukolämpökeskuksen perusparannus. Jätepisteen aitaus. Piha-aitojen uusiminen.
Upcoming repairs
Kunnossapitotarveselvitys 2024-2027 2024-25 Valokuidun asentaminen kiinteistöön ja antenniverkon korjaus. 2025-28 Lämmitys- ja vesijohtoputkiston remontti (sisältäen asuntokohtaiset vesimittarit). Lämmitys- ja vesijohdot voidaan tehdä joko yhtäaikaisesti tai erikseen: vesijohtoremontti suunniteltu alustavasti vuodelle 2026 ja lämmitysputkisto vuodelle 2028. Vuosittain varaudutaan tekemään pienempiä huoltotöitä ja ennakoimattomia korjauksia. Maalämpöpumppuinvestoinnista keskusteltu mutta ainakaan toistaiseksi ei ole päätetty toteuttaa.
Other details about the housing company
Yhtiön pihavarasto.

Services and transportation connections

Services
Kauppakeskus Ristikko Ajomiehentie, n. 1,4 km: K-Supermarket, apteekki, kiipeilyareena, kuntosali, useita ravintoloita sekä Lidl kadun toisella puolella. S-Market Konala Hankasuontie 2, n. 1,7 km. Pitäjänmäen kirjasto Jousipolku 1, n. 1,5 km. Pitäjänmäen terveysasema, Tanelintie 7, n. 1,2 km.
More information about the services
Hienot puistoalueet ja lenkkimaastot ympärillä. Vihdintien toisella puolella Malminkartanon täyttömäessä Helsingin pisimmät kuntoportaat.
Traffic connections
Bussit läheltä Konalantietä Kamppiin, 30, 53 ja 59. Bussilla myös Pitäjänmäelle junalle.
Schools
Konalan ala-aste Riihipellonkuja 2, 1 km. Lähin yläasteen koulu on Pitäjänmäellä Viinenkuja 6, n. 1,5 km. Yläasteen kouluja on myös Munkkiniemessä ja Pohjois-Haagassa, joihin on Konalasta hyvät bussiyhteydet. Ruotsinkielinen peruskoulu (1-9 lk) Hoplaxskolan Solnantie 18, bussilla n. 30 min Ranskalais-suomalainen koulu Munkkivuoressa Raumantie 4, n. 30 min bussilla. Englantilaisen koulun luokat 7-9 ja lukio Pitäjänmäessä Valimotie 17-19, bussilla n. 20 min.
Kindergarten
Ruotsinkielinen päiväkoti Daghemmet Sockenstugan Konalantie 13, 600 m. Ympärivuorokautinen Päiväkoti Karhi Äestäjäntie 17, 120 m. Luontopainotteinen Päiväkoti Norlandia Lumi Kyntäjäntie 3, 160 m.

Loans to our properties are handled conveniently through the Savings Bank

Apply for a mortgage from the Savings Bank without online banking credentials by filling in an electronic mortgage application.

Get a loan offer

The information provided by the loan calculator is indicative. Please note that the details of your final loan may differ slightly from the information provided by the calculator.

Other locations