Go to content

Heinätie 7 määräala 726 m2

Helsinki, Töyrynummi

omakotitalotontti

Debt-free price
172 000 €

Target description

Reilunkokoinen omakotitontti kauniilla pientaloalueella. 726 m2 määräala Töyrynummella pohjois-Helsingissä. Etutontilla naapurinasi on ryhdikäs ja hyvin hoidettu 50-luvun rintamamiestalotyyppinen omakotitalo. Isot lohkottavat kiinteistöt alueella ovat jo harvinaisia - vaihtoehtona on myös ostaa koko kiinteistö, talo ja tontti 1 398 m2, hintaan 495 000 euroa. Asemakaava-alue on erillispientalojen korttelialuetta ja rakentaa saa kaksikerroksisen talon. E=0,2: 145 krs-m2. Kerrosalan lisäksi saa rakentaa asuntojen ulkopuolisia talous- ja autosuojatiloja enintään 25 m2/asunto kuitenkin enintään 30 % asemakaavassa sallitusta asuntokerrosalasta sekä kylmää kuistitilaa, kasvihuonetta tms. enintään 10 % asemakaavassa sallitusta kerrosalasta. Kellarikerroksen on oltava pääasiallisesti maanpinnan alapuolella. Kaupungilta saadun alustavan tiedon mukaan maalämmön laittaminen on mahdollista. Perheiden suosimalla rauhallisella alueella on kävelyetäisyydellä peruskoulu, useita päiväkoteja sekä Tapanilan kirjasto. Lähikaupat ovat puolen kilometrin säteellä, ja bussi tulee lähelle. Tammistossa on iso ruokakauppa ja Malmilla kattavat palvelut. Jumboon tai lentokentälle ajat tästä nopeasti. Asumisen palvelut Porttipuistossa sekä Helsinki Outlet ovat myös pienen ajomatkan päässä. Ulkoilua ja liikuntaa rakastava ihastuu Vantaanjokivarren upeisiin lenkkimaastoihin sekä Tapanilan Erän liikuntakeskukseen. Tervetuloa - sovitaan aika ja käydään tontilla. Anne Korkeakoski Kiinteistönvälittäjä, LKV 040 934 1111 anne.korkeakoski@spkoti.fi

Basic information

Target number
20944307
Location
Heinätie 7 määräala 726 m2 , 00730 Helsinki
Type
omakotitalotontti
Release
heti

Prices and costs

Hintatiedot

Selling price
172 000,00 €
Debt-free price
172 000,00 €

Muut maksut

Property tax
896,83 €/2024 €
More information about fees
Vuosittaiset kulut jätehuollosta (https://www.hsy.fi), kiinteistöverosta (https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/asuminen/kiinteistovero/nain-vero-muodostuu/), tien kunnossapitomaksusta (https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/kunnossapito/katujen-kunnossapito/kiinteistonomistajien-vastuut-ja-ohjeet-katujen-hoidosta/kunnossapitomaksu) sekä vakuutuksista. Ilmoitettu kiinteistövero on koko kiinteistön vero (talo ja koko tontti). Käyttö- ja jätevesimaksut perustuvat Helsingin Veden tariffeihin ja niistä saa lisätietoa www.hsy.fi. Voit arvioida vuosittaisen vesimaksusi suuruutta vesimaksulaskurin avulla. Vesimaksulaskuri löytyy osoitteesta hsy.fi/vesimaksulaskuri. Lue liittymisestä ja kustannuksista HSY:n vesihuoltoverkkoon. https://julkaisu.hsy.fi/pdf/vesihuollon-hinnasto-ja-palvelumaksuhinnasto-2023.pdf Lue lisää sähköliittymän tilaamisesta ja kustannuksesta https://www.helensahkoverkko.fi Tontin lohkominen. Lue lisää https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/tontit-ja-rakentamisen-luvat/tonttiasioiden-hoitaminen/kiinteistonmuodostus-ja-kaupanvahvistus/tonttijaot-ja-kiinteistotoimitukset. Määräalaan myönnetty lainhuuto käynnistää määräalan automaattisen lohkomisen. Määräalalle on haettava lainhuutoa kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun kauppakirja on allekirjoitettu. Lainhuuto maksaa 161 euroa. Varainsiirtovero on 3 % kauppahinnasta. Kiinteistön kaupassa varainsiirtoveroilmoitus ja veron maksu suoritetaan Verohallinnon OmaVero -palvelussa ennen kuin haet lainhuutoa; veron täytyy siis olla maksettuna lainhuutoa haettaessa. Kun käytät kiinteistöä lainan vakuutena, haet kiinnitystä/kiinnityksiä Maanmittauslaitokselta joko itse tai pankkisi voi hoitaa hakemisen puolestasi. Kiinnityksen vahvistamisen hinta on 44 euroa/kiinnitys. Pankin asiointikulusta saat tiedon pankiltasi. Kaupanvahvistuskustannuksesta 160 euroa vastaavat kaupan osapuolet puoliksi. Lue rakennusluvan hakemisesta https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/tontit-ja-rakentamisen-luvat/rakennusluvan-hakeminen

More information about the plot

The plot includes
tien käyttöön liittyvä oikeus
Energy certificate
Ei lain vaatimaa energiatodistusta

Plot and zoning

Plot size
726 m²
Tontin tehokkuusluku
0.2
Plot’s planning permission
Määräala tulee lohkoa ja kirjata tonttina tonttirekisteriin ennen kuin rakennuslupa voidaan saada. Tontin muodostamiskustannuksesta tulee lasku määräalan ostajalle lohkomisen yhteydessä: tonttijaon muutos 1360 e ja lohkomisen perusmaksu 1690 euroa. Myyjä maksaa ostajalle tonttijaon muutosmaksun kaupanteossa.
Plot’s planning permission area
145 m²
Type of plot
Tasamaatontti
Property ID
Koko kiinteistö 91-429-9-316 Kaunisto. Määräalalle tulee uusi tonttinumero lohkomisen yhteydessä.
Ownership of the plot
oma
Lisätietoja tontista
Tasainen tontti. Myytävä määräala on alue 2 tonttijakoluonnoskartassa. Tieoikeus takatontille kirjataan rasitteena Heinätieltä katsoen omakotitalon vasemmalta puolelta. Talon ja tontin ostaja tekevät rasitteesta sopimuksen, jossa sovitaan tien rakentamisesta, mahdollisesta puiden kaadosta, tien käytöstä, ylläpidosta, lumitöistä ym. sekä niihin liittyvistä kustannuksista, tien alle sijoitettavista johdoista, putkista, kaapeleista ym. muusta tekniikasta sekä niiden mahdollisen korjaamisen tielle aiheuttamasta kunnossapidosta ja sen vastuista. Tonttien omistajat sopivat myös yhteisesti postilaatikoiden ja jäteastioiden sijoittamisesta tien ja kadun kulmaukseen sekä niihin mahdollisesti liittyvistä yhteisistä kustannuksista. Rasitteiden perustaminen tehdään tontin lohkomisen yhteydessä ja maksaa 260 euroa/rasite; kustannus tulee sille/niille, joita rasitteet palvelevat. Rasitesopimus allekirjoitetaan kaupan yhteydessä. Kiinteistöä rasittaa Helen Sähköverkko Oy:n oikeus voimansiirtolinjaan.
Zoning situation
Asemakaava
Plot zoning information

Alueella on voimassa oleva asemakaava 8440. AO II Erillispientalojen korttelialue. Kerrosalan lisäksi saa rakentaa asuntojen ulkopuolisia talous- ja autosuojatiloja enintään 25 m2/asunto kuitenkin enintään 30 % asemakaavassa sallitusta asuntokerrosalasta sekä kylmää kuistitilaa, kasvihuonetta tms. enintään 10 % asemakaavassa sallitusta kerrosalasta. Lisätietoa kaavoituksesta kartta.hel.fi-aineistot-asemakaavahakemisto Helsingin kaupungin asemakaavoitus 09 310 1691

Services and transportation connections

Services
Lähikaupat n. 500 metrin säteellä: Alepa Kotinummentie 68 ja K-Market Töyrynummi Pertunpellontie 4. Tammistossa K-Citymarket ja Lidl. Jumbon kauppakeskuksessa laajat kaupalliset palvelut. Malmilla kauppakeskus Novassa Prisma ja K-Citymarket. Suutarilan terveysasema Suutarilantie 32. Tapanilan kirjasto Hiidenkiventie 21.
More information about the services
Tapanilan Erän liikuntakeskus sekä Vantaanjokivarren mittavat lenkkipolut lähellä.
Traffic connections
Bussi 73 (Kottaraistien pysäkki). Juna Puistolan asemalta, Malmilta ja Tapanilan asemalta.
Schools
Suutarinkylän peruskoulu Töyrynummentie 8. Helsingin Medialukio Moisiontie 3.
Kindergarten
Kaskisavu Töyrynummentie 6. Kotinummi Kotinummentie 1. Himmeli Olkilyhteentie 17.

Loans to our properties are handled conveniently through the Savings Bank

Apply for a mortgage from the Savings Bank without online banking credentials by filling in an electronic mortgage application.

Get a loan offer

The information provided by the loan calculator is indicative. Please note that the details of your final loan may differ slightly from the information provided by the calculator.

Other locations