Go to content

Loutunkatu 16

Tampere, Huikas

omakotitalo 1959 , 3-4 mh, oh, k, ph, pukuh, s, 2wc, p, AT

Built
1959
Surface area
138 m²
Debt-free price
249 000 €

Target description

HISTORIAN HAVINAA PERUSKORJAUKSIA KOKENEESSA KIINTEISTÖSSÄ ________________________________________________________________________________ 1700- luvulta aina 1900- luvulle asti Huikkaalla toimi matkalaisten levähdyspaikkana kestikievari, mutta muutoin aluetta rytmittivät viljavat pellot ja tiheät metsät. Asuinalue sai nimensä alkujaan Suur-Pirkkalan pitäjän Takahuhdin kylään kuuluneesta Huikkaan talosta. Omakotitalojen rakentajat saapuivat paikalle 1940- ja 1950- lukujen taitteessa ja pientalovaltaisuus on alueelle edelleen ominaista. Nykyään Huikkaan rauhallisen pientä taajamaa ympäröi lukuisa määrä vehreitä puistoja kuten Pekanpuisto, Jukolanpuisto, Mesopotami, Kievarinpuisto ja Varsanpuisto, ja joka puolella kulkee pyöräteitä läpi niittyjen, lähteepä sitten mihin ilmansuuntaan tahansa. Mutta eipäs unohdeta mainita myöskään lähistöltä löytyvää Alasjärven uimarantaa ja sen 200 metriä pitkää rantaviivaa, sillä kesä 2024 saapuu ihanan pian! Luonnonläheisyydestään huolimatta alue on aivan kaupungin tarjoamien palveluiden äärellä; Jankan Lidl, Kalevan liikekeskus ja Kauppakeskus Kale - ja nykyään myös ratikkapysäkki - ovat vain lyhyen välimatkan päässä. Myyntiin avattu ryhdikäs, tiilivuorattu kiinteistö on vuosikymmenten ajan säilynyt saman suvun omistuksessa, ja sen vehreällä peräti 1288 neliön pihamaalla ovat telmineet lapset ja lapsenlapset runsaita omena- ja marjasatoja napostellen. Viimeisen vuosikymmenen aikana kiinteistöön on tehty useita tärkeitä peruskorjauksia, käyttövesiputket on uusittu ja viemärit sukitettu. Myös tiilikate on vaihdettu vuonna 2006 joten teknistä käyttöikää on vielä monta vuosikymmentä jäljellä. Öljylämmityksestä siirryttiin ilma-vesilämpöpumppuun v. 2022, jolloin öljykattila purettiin pois. Tällä hetkellä kiinteistöllä ei ole tulisijoja lukuunottamatta saunan puukiuasta, mutta hormit on nuohottu vuosittain. Rakennusaikakaudelle tyypillisesti rakennusluvan saamisen edellytyksenä oli yläkertaan rakennettava keittiö, sillä sodanjälkeisen asuntopulan vallitessa yläkerran tilat velvoitettiin vuokraamaan. Niin tässäkin tapauksessa. Sisäremontin yhteydessä sinulla on hyvä mahdollisuus hyödyntää olemassa olevaa vesipistettä ja viemäröintiä haluamallasi tavalla, vaikka päätyisitkin purkamaan kakkoskeittiön. Ehkäpä suunnittelet siihen neljännen makuuhuoneen jälkikasvullesi? Kiinteistönvälittäjänä kuulen liian usein arvosteluja pieniksi suunnitelluista oleskelutiloista, mutta 38 m2:n olohuone ruokailutiloineen tulee varmasti yllättämään sinut positiivisesti. Kellarikerros on todellinen harrastajan unelma autotalleineen ja työ/ säilytystiloineen! Tervetuloa, tule tutustumaan tähän historiaa tulvivaan sympaattiseen kiinteistöön! Susanna Manninen Laillistettu kiinteistönvälittäjä 041 528 5023 susanna.manninen@spkoti.fi Kotisi hinta-arviot ja kilpailukykyiset välitystarjoukset yli 20 vuoden asuntokauppakokemuksella. Tervetuloa asiakkaakseni!

Basic information

Target number
20219700
Location
Loutunkatu 16, 33560 Tampere
Type
omakotitalo
Apartment description
3-4 mh, oh, k, ph, pukuh, s, 2wc, p, AT
Rooms
6 Rooms
​​Living space surface area
138 m²
Other floor area
37.5 m²
Total surface area
175.5 m²
More information about the area
Rakennuksen alat otettu rakennuslupakuvista joiden pinta-alamittaus ei vastaa nykystandardien mukaan tehtyä pinta-alamittausta. Ilmoitetut pinta-alat voivat olla siis suurempia tai pienempiä. Kiinteistöä ei ole hinnoiteltu pinta-alan mukaan.
Floors
1
Residential floors
3
Year of construction
1959
Commissioning year
1959
Release
muu ehto
More information about vacating
1 kk kaupanteosta

Prices and costs

Hintatiedot

Selling price
249 000,00 €
Debt-free price
249 000,00 €
Price per square meter
1 804,35 €/m²

Muut maksut

More information about fees
Kiinteistövero n. 250 € (vuonna 2024). Puhtaanapito n. 30 €/ kk riippuen jäteastioiden tyhjennyskerroista. Talous- ja jätevesimaksut palveluntuottajan hinnaston ja kulutuksen mukaan. Hulevesimaksut noin 75 €/v. Ilma-vesilämpöpumpun käyttämä sähkö ja taloussähkö ollut noin 15 000 kWt/v. perhekohtaisen kulutuksen mukaan (keskimääräiset sisälämpötilat: keskikrs. + 18, yläkrt. + 15).

More information about the apartment

The apartment includes
oma sauna, sähköliittymä siirtyy, kuntotarkastusta ei ole tehty
More information 2
pihavarusteet
Energy certificate
Ei lain vaatimaa energiatodistusta
Condition
tyydyttävä
Heating system
muu
Heating system details
ilma-vesilämpöpumppu vuodelta 2022
Other description of the fireplace
tällä hetkellä ei tulisijoja
More information about the heating system
ilma-vesilämpökattila, ILP
Ventilation
painovoimainen
Water supply
kunnan
Drain
kunnan
Completed repairs
Tiilikate vaihdettu v. 2006. Käyttövesiputket v. 2014. Viemärien sukitus v. 2016. Siirtyminen öljylämmityksestä ilma-vesilämpöpumppuun v. 2022, jolloin öljykattila purettu pois. Hormit nuohottu vuosittain.

Spaces and materials

Construction and surface materials
puu, tiili
Rakennusmateriaali: lautarakenne, puurunko ja purutäyte. Ulkopinnassa tiilivuoraus ja rappaus.
Wall materials
tapetti, maali
Flooring materials
parketti, muovimatto,
Roof type
harja
Roofing material
tiilikate
Roofing materials
alkuperäiset sisäkatot
Description of the kitchen
Alakerran keittiö: Kiintokalusteet. Välitilaseinä: laatta. Työtasot: laminaatti. Kodinkoneet: jääkaappi/ viileä, astianpesukone, sähköliesi, liesituuletin. Yläkerran keittiö: kutakuinkin alkuperäisessä kunnossaan.
Number of bedrooms
4
Description of the bathroom
Seinät: laatta. Lattia: laatta.
Number of toilets
2
Description of the sauna
Seinä: puupaneeli. Lattia: laatta.
Type of sauna stove
puukiuas
Description of storage facilities
vaatehuone, makuuhuoneiden kiintokalusteet, lapetilat, kellarikerroksen säilytystilat

Plot and zoning

Plot size
1288 m²
Type of plot
Tasamaatontti
Property ID
837-6-4912-8-L1
Ownership of the plot
vuokrattu
Lessee of the plot
Tampereen kaupunki
Rent of the plot
3 294,52 €/vuosi
Lisätietoja tontista
Vuokrasopimus uusittu 26.4.2012. Tontinvuokra maksetaan neljässä yhtä suuressa erässä vuoden aikana.
Plot rental period
30.4.2062
Zoning situation
Asemakaava, Yleiskaava
Plot zoning information

Kiinteistöllä sitova tonttijako. Lisätiedot kaavoituksesta: Tampereen kaupunki, Palvelupiste Frenckell p. 041 7308 168

Lisätietoa muista rakennuksista
huvimaja
Pihan kuvaus
Tasainen, laaja nurmitontti jossa mm. huvimaja ja 2- puoleinen pihakeinu. Tuottavaa hyötypuutarhaa mm. 4 punaviinimarjapensasta, karviaismarjapensas, vadelmapensaita, raparperia, 3 omenapuuta, 1 talviomenapuu, 1 luumupuu.

Services and transportation connections

More information about the services
Prisma keskuksen ja kauppakeskus Kalen kattavat palvelut n. 1,7 km. Tampereen keskusta n. 4 km. Irjalan päiväkoti ja koulu n. 600 m. Takahuhdin koulu 1,1 km. Alasjärven uimaranta n. 2 km.

Loans to our properties are handled conveniently through the Savings Bank

Apply for a mortgage from the Savings Bank without online banking credentials by filling in an electronic mortgage application.

Get a loan offer

The information provided by the loan calculator is indicative. Please note that the details of your final loan may differ slightly from the information provided by the calculator.

Other locations