Go to content

Mikkolantie 5

Helsinki, Oulunkylä

rivitalo 1960 , 4h+k+kh (Yj:n mukainen 3h+k+kh)

Built
1960
Surface area
85 m²
Debt-free price
410 000 €

Target description

Hurmaava yksitasoinen rivitaloasunto halutulla Mikkolantien pientaloalueella Oulunkylässä! Tervetuloa tutustumaan tähän upeaan arkkitehti Keijo Petäjän suunnittelemaan yksitasoiseen rivitaloasuntoon, joka sijaitsee rauhallisella ja vehreällä alueella Oulunkylässä. Tämä vuonna 1960 rakennettu paritalo on kokenut merkittäviä parannuksia, kun se muutettiin 5 asunnon taloyhtiöksi vuonna 2005. Samalla uudistettiin kiinteistön sisäiset vesi- ja viemärijohdot, mikä takaa huolettoman asumisen vuosiksi eteenpäin. Vuonna 2020 asunnon pohjaratkaisu sai modernin päivityksen, kun se muokattiin kolmiosta neliöksi, tarjoten näin entistä enemmän tilaa ja joustavuutta perheen arkeen. Huoneiston tilaratkaisut ovat avaria ja valoisia, ja ne mahdollistavat monipuoliset sisustusratkaisut. Asunnon suojaisa piha on täydellinen paikka rentoutumiseen ja vapaa-ajan viettoon. Piha-alue on suunniteltu tarjoamaan yksityisyyttä ja rauhaa, ja se kutsuu nauttimaan ulkoilmasta omassa rauhassa. Sijainti on erinomainen: Oulunkylän juna-asema ja monipuoliset palvelut ovat vain noin kilometrin päässä. Alueella on hyvät liikenneyhteydet ja vehreät ulkoilumahdollisuudet, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan niin lapsiperheille kuin rauhallista elinympäristöä arvostaville pariskunnillekin. Tule ja ihastu tähän ainutlaatuiseen yksitasoiseen kotiin, joka yhdistää harmonisesti modernit mukavuudet ja taidokkaan arkkitehtuurin! Tämä Oulunkylän helmi odottaa uusia asukkaita – ehkä juuri sinua. Asuntoa esitellään pääosin yksityisnäytöin, joten sovithan oman esittelyaikasi. Sinua palvelee: Hanna Daw Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT Hyvän välitystavan lähettiläs 2021-2022 Sp-Koti Helsinki Kortteli Puh. +358 400 810 002 hanna.daw@spkoti.fi

Basic information

Target number
20055258
Location
Mikkolantie 5, 00640 Helsinki
Type
rivitalo
Ownership type
oma
Apartment description
4h+k+kh (Yj:n mukainen 3h+k+kh)
Rooms
4 Rooms
​​Living space surface area
85 m²
Total surface area
85 m²
Floors
1
Residential floors
1
Year of construction
1960
Commissioning year
1960
Release
sopimuksen mukaan

Prices and costs

Hintatiedot

Selling price
410 000,00 €
Debt-free price
410 000,00 €
Price per square meter
4 823,53 €/m²

Vastikkeet

Maintenance fee
470,05 €/kk
Financing fee
170,38 €/kk
Yhtiövastike yhteensä
658,14 €/kk
Lisää tietoa vastikkeista
Asuntoa koskee taloyhtiön velkaosuus 10 015,13 €/ 30.4.2024. Nykyinen osakas maksaa velkaosuutta takaisin rahoitusvastikkeena 170,38 euroa kuukaudessa. Mikäli velkaosuuden maksaa pois, rahoitusvastike poistuu. Velkaosuuden voi maksaa ilman lisäkustannuksia kaksi kertaa vuodessa korontarkistuspäivänä: maaliskuussa ja syyskuussa. Muina aikoina pankki veloittaa ylimääräisestä lyhennyksestä 150 euroa. Autotalliosuus 1/5 autotallista 1, autotallin hoitovastike: (0,2 x 0,4 x 21 m2 x 5,53 euroa)/m2, yhteensä 9,29 € /kk. Tämän huoneiston autotalliosuuden velkaosuus on 494,87 €/30.4.2024, jota maksetaan rahoitusvastikkeena 8,42 €/kk. Korko- ja rahoitusvastikeosuuksista tehdään tarkastuslaskelma vuoden 2024 lopuksi, jolloin tasataan mahdolliset huoneistokohtaiset yli- ja alijäämät.

Muut maksut

Water fee
18,00 € / hlö / kk
Type of water fee
henkilöluvun mukaan
Parking fee
5,00 €/kk

More information about the apartment

Energy certificate
Ei lain vaatimaa energiatodistusta
Condition
hyvä
More information about condition
Hyvä/tyydyttävä. Asunnon pinnat ja yleisilme on hyvässä kunnossa, keittiön kalusteet ja kylpyhuone ovat vuosilta 2005 mittavan peruskorjauksen ajalta.
Heating system
kaukolämpö
Fireplace
takka
Views
Viehättävät näkymät sekä etu- että takapihalle (kaakko-lounas).
Completed repairs
Nykyisen omistajan aikaan huoneistoon teetettiin pintaremontti, jossa, seinäpinnat tasoitettiin ja maalattiin ammattilaisten toimesta, osaan huoneista asennettiin kelluva valkolakattu parkettilattia. Avoin ruokailutila muutettiin kolmanneksi makuuhuoneeksi. Keittiön liesi/uuni (2024), liesituuletin (2024), astianpesukone (2023) ja jää-/pakastinkaappi (2020) uusittu. Keittiöön asennettiin apteekkikaappi (2020). kahteen makuuhuoneeseen ja eteiseen asennettiin uudet säilytyskalusteet kaikki sisäovet uusittiin ja olohuoneen ja makuuhuoneen välille rakennettiin sisäikkuna säleoven paikalle kaikki sähkökalusteet (katkaisimet, pistorasiat ja valaisinten kattokiinnitykset) uusittiin ikkunoiden sälekaihtimet makuuhuoneissa uusittiin ja muissa tiloissa korjattiin, ikkunoihin asennettiin Silent Glissin verhotangot. huoneiden jalkalistat uusittiin ja huoneisiin asennettiin tauluripustuskiskot.

Spaces and materials

Construction and surface materials
muu
Wall materials
Seinät ammattilaisten toimesta tasoitettu ja maalattu. Kylpyhuoneessa laatta.
Flooring materials
Pääosin laattalattiat, takapihan puolella olevana kahteen makuuhuoneeseen asennettu ammattilaisten toimesta valkolakattu kelluva tammiparketti.
Roof type
Harjakatto
Roofing material
Katteena konesaumattu maalattu pelti
Description of the living room
Tunnelmallinen ja viihtyisä oleskelutila, jonka yhteydessä tilaa isolle ruokapöydälle. Ikkunat rauhalliselle etupihalle.
Description of the kitchen
Siistikuntoinen keittiö, jossa varusteluna: Jääkaappi/pakastin, liesi/uuni, liesituuletin, astianpesukone. Vaaleat kaapistot ja täyspuinen pöytätaso.
Description of the bedrooms
Kolme mukavan kokoista makuuhuonetta, joista kahdesta näkymät takapihan puolelle ja yksi olohuoneen vieressä.
Number of bedrooms
3
Description of the bathroom
Kauttaaltaan laatoitettu, vuonna 2005 peruskorjauksen yhteydessä uusittu kylpyhuone. Varusteluna: Sadesuihku, suihkuseinä, allaskaappi, peili, pesukoneliitäntä, bidee-suihku, wc-istuin. Seinät kaakelia ja lattia laattaa.

Plot and zoning

Plot size
1552 m²
Ownership of the plot
vuokrattu
Lessee of the plot
Helsingin kaupunki
Rent of the plot
5 953,34 €/vuosi
Plot rental period
31.12.2030
Zoning situation
Asemakaava
Company plot zoning information
AP, sr-2 Kaupunkikuvallisesti arvokas rakennus. Rakennusta ei saa purkaa eikä siinä saa suorittaa sellaisia korjaus-, lisärakentamis- tai muutostöitä, jotka tärvelevät julkisivujen tyyliä tai vesikaton perusmuotoa. Mikäli rakennuksessa on aikaisemmin suoritettu tällaisia toimenpiteitä, on rakennus lisärakentamis- tai muutostöiden yhteydessä pyrittävä korjaamaan rakennuksen tyyliin hyvin soveltuvalla tavalla. Asemakaava. Lähivuosien kaavoitussuunnitelmat ovat tuomassa uusia asuntoja ja palveluita Oulunkylään. Alueelle tavoitellaan jopa 5 000 uutta asukasta vuoteen 2030 mennessä. Oulunkylän keskustaa kehitetään raideliikenteen vaihtoasemana ja sinne rakennetaan lisää asuntoja, palveluja sekä liiketilaa päivittäistavara- ja muulle vähittäiskaupalle. Oulunkyläntien varteen suunnitellaan asuntoja ja uutta ylä- ja ala-asteen koulua. Käskynhaltijantietä muokataan bulevardimaisemmaksi ja kadun kummallekin puolelle rakennetaan uusia asuntoja noin 1 800 asukkaalle. Alueen läpi suunnitellaan kahta pohjois-eteläsuuntaista viherreittiä puistoaukioineen. Veräjämäkeen Maaherrantien varteen rakennetaan uusia asuinkerrostaloja ja Jokiniementien varteen on tulossa päiväkoti. Oulunkylässä ja Maunulassa on käynnissä tonttikohtaisia kaavoitushankkeita, joiden etenemistä voi seurata Helsingin karttapalvelussa. Lisätietoa suunnitelmista. Helsingin kaupunki 09 310 22111 tai https://kartta.hel.fi/ tai välittäjältä.
Pihan kuvaus
Sisääntullessa kivetystä sekä etupihalla nurmea. Todella viehättävällä takapihalla ruusuja, perennoja ja ikivihreää kasvillisuutta.

Housing company

Housing company name
Asunto Oy Helsingin Mikkolantie 5
Contact details of the property manager
Isännöinnistä vastaa yhtiön hallitus. Isännöintiin liittyvissä asioissa yhteyshenkilö on Tapio Tiura, tapio.tiura@gmail.com.
Maintenance
asukkaat
Housing company garages
2
Information on the housing company’s parking spaces
Taloyhtiön edustalla pihapaikkoja, jossa nykyisellä osakkaalla autopaikka käytössä.
Completed repairs
Kiinteistö on peruskorjattu varsin laajasti v. 2005. Rakennuksen sisäpuoliset vesi- ja viemäriputket on uusittu vuoden 2005 korjauksen aikana. Silloin rakennuksen ympäri on rakennettu myös salaojat. 2015 Siirtyminen öljylämmityksestä kaukolämpöön. 2018-2019 Vesikaton vesirännien uusinta eteläpuolelta ja päätyjen syöksytorvien uusinta. 2020 Vesikaton kuntotutkimus (Suomen Asiantuntijapalvelut Oy 26.10.2020). 2021 Viemärikuvaus (Drainman Oy 30.8.2021). 2021 Vesikaton elinkaarta jatkavat toimenpiteet (mm. läpivientien tiivistykset, kattotikkaat, Vilpe-tuuletusputket). 2021 Julkisivujen kuntoarvio (Treuthardt Oy 21.4.2021). 2021 Julkisivutyöt • julkisivun koepesu • julkisivun pesu, rappauskorjaukset ja paikkamaalaus tarvittavilta osin • as. A:n oven ja sen ympäristön maalaus • as. D:n ja as. E:n ulkoportaan ja sen kaiteen korjaus • as. E:n olohuoneen ikkunoiden paneloinnin korjaus • as. E:n pihan tukimuurin korjaus • saunan ulkoseinällä olevan betoniulokkeen pinnoituksen korjaus 2021 Ilmanvaihtotyöt • ilmanvaihtokanavien nuohous • kaikkien asuntojen välinen savukoe ja kaapelikamerakuvaus (Talokun-toon.fi Oy 17.10.2021) • as. B:n ja varastojen ilmanvaihtokoneiden korjaus 2021 Takkojen savupiippujen hormien nuohous asukkaiden omalla tilauksella. 2021 Jäteaidan rakentaminen omana työnä. 2021 As. D:n käyttövesiputkien lisälämmöneristys vesikattotilassa. 2021 Julkisivun seinävalaisinten uusiminen. 2022 Pihatyöt •pihan uusien ulkovalaisinten asennus (valaisintolpat ja -pollarit) ja niihin liittyvät kaapelointityöt. Vanhojen valaisinten purku. •sisääntuloalueen asvaltin madaltaminen ja uusi asvaltointi. •ajotien tasoitustyöt ja viimeistely uudella kivituhkakerroksella •postilaatikoiden vieressä olevien männyn ja koivun kaato ja kantojen jyrsintä. 2022 Asuntojen välisten läpivientien palomassaus. 2022 As. 4:n kylmällä ullakolla kulkevien käyttövesiputkien asennus lämpimän sisätilan puolelle. 2022 Tonttivesijohdon vuotoon liittyvät tutkimukset ja tonttivesijohdon uusiminen. 2023 Pintakosteusmittaus ja rakenteiden kosteusmittaus poranäytteellä asunnossa A tonttivesijohdon vuotokohtaa ympäröivällä alueella. Pintakosteusmittauksen mukaan asunto A:n tutkituissa rakenteissa ei ollut kosteutta. 2023 Pihatöiden takuukorjaukset sekä tonttivesijohdon vaihtoon liittyneen kaivuu-urakan jälkityöt. 2023 Asuntojen A, B, C terassiovien lukkopesien vaihto. 2023 Asbestinäyte käyttämättömän ilmastointikanavan eristeestä. Näyte ei sisältänyt asbestia. 2023 Kaikki julkisivujen ulkopintojen puuosien maalaus omatoimisesti. 2023 Yhtiön puuaitojen laho-osien uusimista ja maalausta
Upcoming repairs
TOIMENPITEET VUONNA 2024 VESI- JA VIEMÄRILIITTYMÄ - Ei toimenpiteitä seuraavalla 5-vuotiskaudella VESIKATTO - Vesikaton kuntotarkistus vuoden 2024 aikana. ULKOSEINÄT - Rakennuksen eteläpäädyn rapatun seinäosan maalaus talkootyönä. - Julkisivujen rappauksen ja maalipinnan kunnon seuraaminen. IKKUNAT JA ULKO-OVET - ulko-ovien tiivisteiden uusiminen ja lukitusten tarkistaminen vuoteen 2027 mennessä. Suurin osa ikkunoista on alkuperäisiä vuodelta 1960 ja ikäänsä nähden hyvässä kunnossa. Sisäikkunoiden tiivisteiden kuntoa tulee seurata ja uusia tarpeen vaatiessa. Ikkunoiden väliin ei saa muodostua kosteutta ja jäätä. Ulko-ovien tiiveys on heikko ja niiden tiivistämistä tulee harkita lähivuosina. Asuntojen ulko-ovien (pääsisäänkäynnin) lukitukset löystyvät käytössä ja lukkojen uusimisesta on päätettävä lähivuosina. ILMASTOINTI - seuraava ilmastointikanavien nuohous on tehtävä vuonna 2026. Rakennuksessa on poistoilmakoneet. Tuloilma tulee seinä- ja ikkunaventtiileistä. Asukkaiden olisi syytä vaihtaa seinien tuloilmaventtiilien suodattimet vähintään kerran vuodessa. Tämä vähentää sisäilmaan ulkotiloista tulevan pölyn ja lian määrää. SÄHKÖTYÖT - Yhtiön vastuulla olevat sähkölaitteiden korjaukset vuoden 2024 aikana. PALOVAROITTIMET - uuden lain mukaan palovaroittimet ovat yhtiön vastuulla. Hallitus kerää tiedot kesäkuun 2024 aikana asuntojen palovaroittimien jäljellä olevasta käyttöiästä, ja tulokset kirjataan erilliseen pöytäkirjaan. Palovaroittimen max. käyttöikä on 8 vuotta valmistumisesta. TAKKOJEN SAVUPIIPUT - hormien nuohous syksyllä 2024. Takkojen omistajat tilaavat yhteisen nuohouksen. Kolmessa asunnossa on takat ja niissä hormit. Vaikka takkoja ei käytetä, niiden hormit on nuohottava kolmen vuoden välein. Samalla nuohoojan on tarkistettava, ettei hormeissa ole halkeamia, jotka saattavat olla palovaarallisia.
Other details about the housing company
Saunaosasto ja tekniset tilat.

Services and transportation connections

Services
Mikkolantie 5 sijaitsee viehättävällä ja halutulla pientaloalueella Oulunkylässä. S-market Oulunkylä n. 1,1 km, K-supermarket Mustapekka n. 2,2 km K-Market n. 1,6 km, Oulunkylän kirjasto n. 1,1 km, Oulunkylän terveysasema n. 1 km, terveysaseman hammashoitola 1 km.
Traffic connections
Pikaraitiotien valmistumisen myötä alueen saavutettavuus parani ja Oulunkylä kasvaa merkittävästi. Pikaraitiolinja 15 kohtaa pääradan Oulunkylän uudistuvassa keskustassa. Raitiovaunupysäkki: Oulunkylän keskusta n. 900 m Linja-autopysäkki: Käskynhaltijantie n. 200 m (bussit 61, 69, 553) Juna-asema: Oulunkylä n. 900 m
Schools
Oulunkylän ala-asteen koulu n. 850 m, Oulunkylän yhteiskoulu n. 750 m, Erityiskoulu: Toivolan koulu n. 850 m, Koskelan ala-asteen koulu n. 2,1 km Lukio: Helsingin luonnontiedelukio n. 3,9 km.
Kindergarten
Alueella useampi, Päiväkoti Norppa n. 1,3 km, Päiväkoti Oulunkylä n. 1,5 km , Päiväkoti Pikku-Veräjä n. 700 m Helsingfors stad daghemmet Ågeli n. 1,2 km, Oulunkylän englanninkielinen päiväkoti n. 850 m.

Loans to our properties are handled conveniently through the Savings Bank

Apply for a mortgage from the Savings Bank without online banking credentials by filling in an electronic mortgage application.

Get a loan offer

The information provided by the loan calculator is indicative. Please note that the details of your final loan may differ slightly from the information provided by the calculator.

Other locations