Go to content

Kuminakuja 2

Helsinki, Laajasalo, Yliskylä

kerrostalo 1973 , 4h+k+kph+wc+vh+lasitettu parveke (yhtiöjärjestyksen mukaan 4 h+k)

Built
1973
Surface area
82.5 m²
Debt-free price
279 000 €

Target description

Tunnelmallinen, juuri remontoitu läpitalon neliö huippusijainnilla Laajasalon Yliskylässä! Tämä ylimmän kerroksen koti on omiaan pariskunnalle tai perheelle, joka arvostaa asumisessa erinomaisesti hoidettua taloyhtiötä, toimivaa pohjaratkaisua, oman tontin tuomaa vakautta, sekä remonttivapaata nykyaikaista kotia. Neliöitään isomman oloinen asunto on juuri remontoitu. Tyylikäs vaaleasävyinen keittiö vastaa tämän päivän tarpeisiin integroiduilla kodinkoneilla sekä runsailla säilytys- ja tasotiloillaan. Avara ja valoisa olohuone on kodin sydän mihin mahtuu seurustelemaan niin ystävät ja perhe ja tilaa jatkaa lasitettu parveke, josta on upeat näkymät. Asunnosta löytyy kolme mukavan kokoista makuuhuonetta ja kahdessa on isot kaapistot vaatesäilytykselle sekä yhdessä huoneessa on ikkunallinen vaatehuone. Toimivuutta arkeen tuo linjasaneerauksessa juuri uusittu erillis-wc sekä kylpyhuone. Asuntoon on asennettu ilmalämpöpumppu, joka helpottaa kummasti kovilla helteillä. Kuminakuja 2 on yksi Yliskylän parhaiten kunnostettuja taloyhtiöitä ja juuri mittavan LVIS- saneerauksen läpikäyneessä taloyhtiössä on takanapäin lisäksi julkisivu-, katto-, parveke-, kuin ikkunaremonttikin, joten asuminen on huoletonta vuosikymmenet eteenpäin! Yhteisistä tiloista löytyy niin saunat, kerhohuone kuin hyvät varastotilatkin, jonka lisäksi taloyhtiön viehättävä sisäpiha on kutsuva ja suojaisa. LVIS- saneerauksen jyvitys osuus n. 92 000 euroa tälle huoneistolle tullaan tekemään loppukevään 2024 aikana. Kuminakuja 2 sijaitsee huikean hyvällä paikalla Laajasalon palveluiden, uimarantojen ja kulkuyhteyksien kannalta. Moderni kauppakeskus Saari kauppoineen ja palveluineen sijaitsee noin 600 m päässä ja bussipysäkin löydät talon vierestä noin 100m etäisyydeltä. Bussilla olet Herttoniemen metroasemalla vain viidessä minuutissa ja vuodesta 2027 alkaen pikaraitiovaunu vie sinut kantakaupunkiin 20 minuutissa! Upeat ulkoilualueet ja saaristomaisema uimarantoineen ja harrastusmahdollisuuksineen alkavat lähes kotiovelta! Tervetuloa tutustumaan! Marko Meijanen puh 044 237 8058 / marko.meijanen@spkoti.fi ja Hanna Daw puh 0400 810 002 / hanna.daw@spkoti.fi

Basic information

Target number
21585082
Location
Kuminakuja 2, 00840 Helsinki
Type
kerrostalo
Ownership type
oma
Apartment description
4h+k+kph+wc+vh+lasitettu parveke (yhtiöjärjestyksen mukaan 4 h+k)
Rooms
4 Rooms
​​Living space surface area
82.5 m²
Total surface area
82.5 m²
More information about the area
Ostaja on tietoinen, että ennen 1.1.1992 rekisteröityjen asunto-osakeyhtiöiden yhtiöjärjestyksessä ilmoitettu pinta-ala ei perustu nykystandardien mukaiseen mittaukseen ja saattaa olennaisestikin poiketa nykystandardien mukaisesta asuinpinta-ala tiedosta. Tämän vuoksi tämän ikäisessä kohteessa mainittu pinta-ala saattaa poiketa nykyisten standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Nykystandardilla tarkoitetaan SFS 5139 standardin tarkoittamaa asuinpinta-alaa.
Floors
3
Residential floors
3
Year of construction
1973
Commissioning year
1973
Release
sopimuksen mukaan

Prices and costs

Hintatiedot

Selling price
279 000,00 €
Debt-free price
279 000,00 €
Price per square meter
3 381,82 €/m²

Vastikkeet

Maintenance fee
412,50 €/kk
Yhtiövastike yhteensä
412,50 €/kk

Muut maksut

Water fee
15,00 € / hlö / kk
Type of water fee
henkilöluvun mukaan
More information about fees
Hoitovastike sisältää taloyhtiö laajakaistan Elisa 100M sekä lämmityksen (kaukolämpö). Vesimaksu on tällä hetkellä 15€/per henkilö/kk, mutta putkiremontin valmistuttua tullaan siirtymään kulutusperusteiseen vesilaskutukseen, jossa jokainen maksaa vedestä ennakkomaksun 15€/kk/hlö ja tasaus tehdään oman vesimittarin perusteella. Saunamaksu 8,50 e/kk, autopaikka kylmä 5,00 e/kk paikka, autopaikka tolppa 8,00 e/kk paikka. Taloyhtiössä on valmistunut tammikuussa 2024 laaja linjasaneeraushanke. Taloyhtiö on valtuuttanut hallituksen nostamaan linjasaneerausurakkaa vasten lainaa 4 600 000 euroa ja laina tullaan jyvittämään kevään 2024 aikana. Huoneistoa F 48 koskeva alustavan laskelman mukainen velkaosuus tulee olemaan noin 92 122 € (4 600 000 / 4119,5 hankesuunnitelman mukaiset maksavat neliöt = noin 1116,64€/m2). Lopulliset huoneistokohtaiset hankeosuuksien ja yhtiövastikkeiden laskelmat tehdään vasta korjaushankkeen päätyttyä, kun todelliset kustannukset ovat selvillä. Rahoitusvastikkeen kerääminen tai kertasuoritus laina-osuuden pois maksamiseksi tapahtuu vasta kun korjaustyö on päättynyt ja taloudellinen loppuselvitys pidetty. Ostaja ottaa huoneistoa koskevan lainaosuuden vastatakseen.

More information about the apartment

Balcony type
lasitettu
Balcony orientation
etelä
More information
laajakaista
The apartment includes
parveke, kaapeli-tv, kosteusmittaus tehty
Energy class
E2013
Additional energy class information
29.10.2015-29.10.2025
Condition
hyvä
Heating system
kaukolämpö, muu
More information about the heating system
Ilmanvaihto: painovoimainen
Views
Läpitalon asunnosta viehättävät näkymät taloyhtiön sisäpihalle sekä etupihalle. Tilava lasitettu parveke etelä-lounas suuntaan. Parvekkeelle on asennettu laudoitus ja kaihtimet.
Completed repairs
Keittiöremontti ja kalusteiden uusiminen 2023. Keittiön sähköt uusittu ja vinyylilattia asennettu 2023. Putkiremontin yhteydessä keittiön viemäri uusitaan ja asennetaan uusi vesikaluste. Samalla kytketään astianpesukone käyttöön 2023. Keittiön ja olohuoneen oviaukon suurentaminen 2023. Eteisen sähkökoteloon asennetaan epäsuora valaistus led nauhaa käyttäen. Remontin yhteydessä asennetaan yksi TV-piste lisää 2023. Ilmalämpöpumppu on asennettu 2021. Makuuhuoneen viereisen varaston pohjaratkaisun muutos vaatehuoneeksi. Muovimaton poisto, lattioiden tasoitus ja vinyylilankun asennus 2020.

Spaces and materials

Construction and surface materials
betoni
Wall materials
Maali ja kaakeli.
Flooring materials
Vinyylilankku, kaakeli.
Roof type
Tasakatto
Roofing material
Bitumikermi
Roofing materials
Maali.
Description of the living room
Tilava ja avara olohuone, josta kulku lasitetulle parvekkeelle.
Description of the kitchen
Uusi tyylikäs vaaleasävyinen keittiö, joka on asennettu vuonna 2023.
Kitchen equipment
mikroaaltouuni, astianpesukone, liesituuletin / suodatin
Stove
induktio
Refrigerator and freezer
jääkaappi/pakastin
Description of the bedrooms
Makuuhuoneet ovat hyvän kokoiset ja säilytystilaa on hyvin. Yhdessä makuuhuoneessa on ikkunallinen vaatehuone.
Description of the bathroom
Tilava kylpyhuone, joka on uusittu linjasaneerauksen yhteydessä vuonna 2023. Varusteina wc-istuin, bidee-suihku, allas/allaskaappi, peilikaappi, suihku, suihkuseinät, pesukoneliitäntä ja lattialämmitys.
Description of the toilets
Toimiva ja käytännöllinen wc, joka on uusittu linjasaneerauksen yhteydessä vuonna 2023. Varusteina wc-istuin, bidee-suihku, allas/allaskaappi ja peilikaappi.
Description of storage facilities
Taloyhtiössä häkkivarasto sekä ns. hillokellari/kylmäkellarikomero.

Plot and zoning

Plot size
7454,5 m²
Ownership of the plot
oma
Zoning situation
Asemakaava
Company plot zoning information
Laajasalossa on valmisteilla useita kaavoitusmuutoksia/alueen kehittämissuunnitelmia (Laajasalon renesanssi) ja täydennysrakentamista mm. kaupunkibulevardi, Kruunuvuorenrannan alue, täydennysrakentamista, Koirasaarentien ja Ilomäentien alueet, Yliskylänlahti, Kruunusillat Tutustu alueen kaavoitukseen; Helsingin kaupunki 09 310 22111 tai https://kartta.hel.fi/ Lisätietoja antaa: Tyko Saarikko, arkkitehti, p. (09) 310 37441 Tiimipäällikkö Anu Kuutti, puhelin (09) 310 37154.

Housing company

Housing company name
Asunto Oy Kuminakuja 2
Contact details of the property manager
Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy, Ljungberg Pekka Puhelin: 0108213500, pekka.ljungberg@vuokki.fi
Maintenance
huoltoyhtiö
More information about maintenance
Alltime Kiinteistöpalvelut Puhelin: 09 342 1006 Sähköposti: helsinki@alltime.fi
Housing company parking spaces
Parkkipaikkoja: 12 / Autopistokepaikkoja: 22
Housing company garages
20
Information on the housing company’s parking spaces
Toteutettuja autopaikkoja yhtiössä on 54 kpl. Yhtiön hallinnassa olevia autopaikkoja on 34 kpl. Autotallit 20 kpl omilla osakkeilla. Autopaikkojen jakamisesta yhtiössä on sovittu seuraavasti: Autopaikat jaetaan jonotuksen mukaan, 8.5.2024 saadun tiedon mukaan autopaikkoja on yhtiössä vapaana.
Completed repairs
2022-2023: Linjasaneerausurakka. LVIS saneerauksen sisältö: Vesijohdot ja viemärit uusitaan. Kellarin runkojohdot uusitaan. Kaikki kylpyhuoneet (seinärappaukset, vedeneristeet, laatoitukset, kalusteet) uusitaan kauttaaltaan. Sähkö-, tele-, ja antennijärjestelmä uusitaan ja nykyaikaistetaan. Huoneistoissa uusitaan ryhmäkeskus, kylpyhuoneen sähköistys sekä keittiön sähköistystä parannetaan. Lisäksi uusitaan kaikkien muiden huoneiden sähköt. Keittiöiden viemärit ja vesikalusteiden kytkentäjohdot uusitaan. Hanat ja tiskikonehanat uusitaan, vesilukot uusitaan, kaikkien astianpesukoneiden alle asennetaan vuodonilmaisinkaukalo. Ilmanvaihtohormit nuohotaan ja vaihdetaan suodattimet. Kellarikäytävät, pyörävarastot ja kuivaushuoneet maalataan. Irtaimistovarastoissa sekä väestönsuojassa maalataan lattia sekä seinät, jotka eivät ole häkkikomeroissa. Saunatilat uusittu 2014, putkiremontin yhteydessä uusitaan lauteet. Kerhohuonetilaan tehdään pintaremontti ja asennetaan minikeittiö. Porrashuoneiden peruskorjaus ja kaiteet. Porrashuoneen seinät ja katot kunnostetaan maalaamalla arkkitehdin värisuunnitelman mukaisesti. Lattiapinnat uusitaan, jalkalistat ja ovilistat uusitaan, kattoon akustiikkalevytys, porrashuoneiden valaistus liiketunnistimilla toimiviksi led-valoiksi. Taloyhtiön yhteisten tilojen sähköasennukset uusitaan. Huoneistojen ulko-ovet sekä lukitus uusitaan. Asfalttien ja hiekkapintojen entisöinti remontin jälkeen. E-F portaiden edustalla epätasainen asfaltointi uusitaan pohjatöineen. E-F talojen betoniportaat puretaan, perustetaan ja valetaan uudestaan. Nurmikkoalueet ennallistetaan. Autopaikoitusalueella uusitaan lämmitystolppia ja asennetaan 11kW sähköauton latausvalmis ja lämmitystolpilla. 8 paikalle rakennetaan latauspiste, autohalleihin tehdään latausvalmius. Julkisivuvalaisimet ja valaisinpylväiden valaisimet uusitaan ja valaisinpylväitä lisätään. Tonttivesijohdot ja tonttikaapelit sekä liittymät uusitaan. Tonttiviemärit uusitaan. Talojen väliset putkistot uusitaan. Tutustu tarkkaan selvitykseen hankkeen yksityiskohdista hankesuunnitelmasta Eerika Consulting 31.5.2022. Urakka valmistuu koko taloyhtiön osalta tammikuun lopussa 2024. 2022: Linjasaneerauksen hankesuunnittelu. 2020: Pihan asfaltointi. Lisärakentamisen selvitystä (ylimääräinen yhtiökokous 20.6.2022 päätti, että lisärakentamishanketta ei jatketa). 2019: Autotallin ovien uusinta. 2018: Televisioantennien uusinta. 2017: Pihan osittainen uudelleenasfaltointi. 2014: Saunaosastot peruskorjattu, yhtiön ilmanvaihtokanavisto puhdistettu. 2012: Julkisivujen, parvekkeiden, ikkunoiden ja vesikatteen peruskorjaus. 2008: Pyykinkuivauslaitteet uusittu, jätehuolto Molok, suoritettu lämmönjakohuoneen laitteiden uusinta naapuriyhtiön kanssa. 2004: Porrashuoneiden ulko-ovien katokset.
Upcoming repairs
Linjasaneeraushankkeen loppuun saattaminen (yhteiset tilat). Linjasaneeraushankkeen valmistuttua yhtiö keskittyy normaaleihin ylläpito- ja kunnostustehtäviin.
Repairs have been decided
Kyllä
Other details about the housing company
Taloyhtiössä monipuoliset yhteiset tilat: kaksi saunaa, häkkivarastot, sekä kylmäkellarikomerot, ulkoiluvälinevarastot sekä kerhohuone minikeittiöllä sekä kuivaushuone. Viihtyisä sisäpiha-alue, jossa istuskelupaviljonki sekä leikkipaikka lapsille.

Services and transportation connections

Services
Kuminakuja 2 sijaitsee erinomaisella paikalla, suositussa Yliskylässä. Yliskylä on osa Laajasaloa ja keskeisessä roolissa alueen keskustana. Yliskylässä on erinomaiset peruspalvelut, päiväkodit ja koulut, ruokakaupat ja ravintolat, kirjasto sekä oma terveyskeskus. Kauppakeskus Saari, jossa kattavat palvelut (S-market, K- supermarket, Alko, Apteekki, useita ravintoloita, kuntosali, kirjasto sekä erityisliikkeitä) sijaitsee n. 600 m päässä. Laajarannan talviuintipaikka n. 300m, Ilomäenpuiston kuntoportaat n. 250m, Laajasalon uimaranta n. 1km, Yliskylän koirapuisto n. 800m. Laajasalossa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet mm. oma golf kenttä, jalkapalloseura, tennis- ja padel kentät, talviuintimahdollisuus ja upea luonto luonnossa liikkujalle. Alueella toimii myös Laajasalon naisvoimistelijat, jotka järjestävät viikoittaista ryhmäliikuntaa ja tanssitunteja. Kesäisin saari mukautuu merelliseksi paratiisiksi, josta on mahdollisuus harrastaa, niin sup- lautaillen kuin veneillen lähiympäristöön. Oman mausteensa elämiseen tuo useat rantasaunat mm. Laajaranta, Villa Furuvik, Villa Wuorio ja Karjalaisten kesäkoti, joissa on mahdollisuus rentoutua arjen lomassa. Luonto on alueella erityisen lähellä ja 25 km rantaviivan lisäksi alueelta löytyy luonnonsuojelualueita, hyvin hoidettuja puistoalueita ja niin kävely- kuin hiihtoreititkin. Aluetta kehitetään ja kaavoituksen myötä Yliskylään rakentuu kaupunkibulevardi, josta kulkee autojen ja jalankulun lisäksi pikaraitiovaunu kantakaupunkiin (2027) sekä fillaribaanat.
Traffic connections
Hyvät kulkuyhteydet niin julkisilla kuin omalla autolla. Bussilla Herttoniemen metroasemalle reilun viiden minuutin etäisyys, josta pääsee liikkumaan niin itään kuin länteen. Bussipysäkki (89, 85K, 802, 87N) heti taloyhtiön vieressä, etäisyys n. 100m. Jatkossa Kruunusiltojen valmistuttua arviolta 2027, Kauppakeskus Saaren edestä pääsee pikaraitiovaunulla Hakaniemeen n. 20 minuutissa. HSL lauttaliikenne Kruunuvuorenrannasta kantakaupunkiin (20min) kulkee noin tunnin välein vuoden ympäri. Kesäisin kaupunkipyöräpysäkki noin 200 m päässä.
Schools
Laajasalon ala-aste n. 700m, ylä-aste n. 600m. Ruotsinkielinen ala-aste Degerö folkskola n. 900m.
Kindergarten
Useita hyvämaineisia päiväkoteja alueella. Mm. Daghemmet Pilten (300m), Pk Ilomäki (450m), Pk Yliskylä (1km), Pk Tuorinniemi (1km), englanninkielisiä päiväkoteja Herttoniemenrannan puolella n. 1,5km mm. Pk Bumblebees ja Duckies.

Loans to our properties are handled conveniently through the Savings Bank

Apply for a mortgage from the Savings Bank without online banking credentials by filling in an electronic mortgage application.

Get a loan offer

The information provided by the loan calculator is indicative. Please note that the details of your final loan may differ slightly from the information provided by the calculator.

Other locations