Go to content

Väinämöisenkatu 1

Helsinki, Etu-Töölö

kerrostalo 1936 , oh+mh+k+kph/wc+eteinen+parveke

Built
1936
Surface area
62 m²
Debt-free price
486 000 €

Target description

ISOIKKUNAINEN JA PARVEKKEELLINEN ERITYISEN KAUNIS HUONEISTO UPEILLA PUISTONÄKYMILLÄ MEREN LÄHEISYYDESSÄ. VAURAS TALOYHTIÖ OMISTAA VIISI HUONEISTOA JA LIIKETILAN. TALOYHTIÖLLÄ ON PITKÄAIKAINEN TALONMIES. ASUMISKUSTANNUKSET OVAT EDULLISET. HISSITALO. Huoneiston tilat ovat avarat ja korkeat ja silti niin kodikkaat. Huoneistossa on peräti kolmet pariovet ja korostetun paljon ikkunoita. Asuminen on täällä viihtyisää. Säilytystilaakin on hyvin. Olohuone on isojen ikkunoiden äärellä ja luonnonvalon valaisema. Tilaa on reilun kokoisille olohuonekalusteille. Olohuoneen vierellä on parveke, johon voit loihtia oman pienen virkistyspaikkasi. Näkymät olohuoneesta ja parvekkeelta ovat kauniin vehreät ja kauaskantoiset. Keittiössä on riittoisasti työskentely- ja astiansäilyltystilaa ja keittotasona on oikea kaasuliesi. Keittiössä on tilaa pienelle ruokailuryhmälle. Olohuoneeseen saat sopimaan juhlavamman ruokailuryhmän. Makuuhuone on reilun kokoinen ja myös siinä on hyvä määrä ikkunasta tulevaa valoa. Säilytystilaa on kookkaissa liukuovikomeroissa. Lisää säilytystilaa on eteisen ja olohuoneen seinäkomeroissa. Kylpyhuoneessa on suihkunurkkaus, paikka pesukoneelle, wc-istuin ja allas peilikaappeineen. Kylpyhuone ei ole kooltaan suuri, mutta tilan muoto mahdollistaa kaiken olennaisen mahtumisen sinne. Taloyhtiötä on huollettu ja remontoitu vuosien mittaan mittavasti. Käytännön huoltotoimenpiteistä on huolehtinut pitkäaikainen talonmies. Tervetuloa tutustumaan tähän erityisen hienoon ja raikkaaseen kotiin hyvin hoidetussa taloyhtiössä vehreässä ympäristössä meren läheisyydessä. Mikäli oma asuntosi on vielä myymättä, saat minulta veloituksetta arvion sen myyntihinnasta ja -ajasta. Leena Ollila Myyntipäällikkö, Osakas, Kiinteistönvälittäjä, LKV, DI Puh. 050 3838 767 leena.ollila@spkoti.fi Sp-Koti | CMH-Koti Oy LKV Töölönkatu 16, 00100 Helsinki Ukkohauentie 11-13B, 02170 Espoo Hirsalantie 11, 02420 Kirkkonummi

Next showing

3.3.2024 at 16:10-16:40

Basic information

Target number
20991568
Location
Väinämöisenkatu 1, 00100 Helsinki
Type
kerrostalo
Ownership type
oma
Apartment description
oh+mh+k+kph/wc+eteinen+parveke
Rooms
2 Rooms
​​Living space surface area
62 m²
Total surface area
62 m²
More information about the area
Huoneistoselitelmä on yhtiöjärjestyksen mukaan on 2 huonetta, keittokomero. Yhtiöjärjestyksessä ja isännöitsijäntodistuksessa on ilmoitettu pinta-alaksi 62m2. Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisesti nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Huoneiston todellinen pinta-ala voi siten olla myynti-ilmoituksessa mainittua pinta-alaa merkittävästi pienempi tai suurempi. Kohteen pinta-ala ei ole tarkastusmitattu.
Floors
2
Residential floors
4
Year of construction
1936
Commissioning year
1936
Release
muu ehto
More information about vacating
30.4.2024 mennessä tai sopimuksen mukaan

Prices and costs

Hintatiedot

Selling price
480 300,38 €
Velkaosuus
5 699,62 €
Debt-free price
486 000,00 €
Price per square meter
7 838,71 €/m²

Vastikkeet

Maintenance fee
217,00 €/kk
Financing fee
124,00 €/kk
Yhtiövastike yhteensä
341,00 €/kk
Lisää tietoa vastikkeista
Varsinainen yhtiökokous 28.3.2024 päätti asunto-osakeyhtiölain ja yhtiöjärjestyksen määräämien asioiden lisäksi mm. seuraavaa: Talousarvion osalta todettiin, että suunnitellun ikkunoiden huoltolakkauskierroksen kustannukset ovat nousseet suunnitellusta, joten päätettiin tehdä lisävaraus budjettiin tältä osin yhteensä 65 000 euroa. Myönnettiin hallitukselle valtuudet periä tarvittaessa kahden kuukauden ylimääräiset hoitovastikkeet.

Muut maksut

Type of water fee
sisältyy vastikkeeseen
More information about fees
Vesimaksu sisältyy vastikkeeseen.

More information about the apartment

Other restrictions on use and transfer
Yhtiöjärjestyksen 6§:n mukaan: Jos osake muun saannon kuin avio-oikeuden, naimaosan, perinnön, testamentin tai lahjan nojalla siirtyy muulle kuin yhtiön osakkaalle, joka suoraan ylenevässä tai alenevassa polvessa ei ole luovuttajalle sukua, on siirrosta heti tehtävä ilmoitus yhtiön hallitukselle, jonka tulee viipymättä saattaa asia tiedoksi osakkeenomistajille, joilla on oikeus neljäntoista (14) päivän kuluessa siitä kun siirrosta hallitukselle ilmoitettiin, lunastaa osake siitä todistettavasti maksetusta hinnasta tai jos saanto on vastikkeeton tai luvutushintaa muusta syystä ei voida määritellä välimiesmenettelyssä osakkeelle määrätystä käyvästä arvosta. Jos useat osakkaat haluavat käyttää lunastusoikeuttaan, tulee hallituksen ratkaista asia arvalla kuitenkin niin, että yhtiöllä on lunastuksen etuoikeus yli osakepääoman kertyneillä varoilla.
Balcony type
ulostyönnetty
Balcony orientation
länsi
The apartment includes
hissi, parveke, kaapeli-tv
Energy class
F2013
Condition
tyydyttävä
Heating system
kaukolämpö, muu
More information about the heating system
Vesikiertoinen patterilämmitys ja painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä
Views
Puistomaiset näkymät Väinämöisenpuistikkoon ja Hietaniemen hautausmaalle. Merenlahtikin pilkottaa talvisin.
Completed repairs
Putkiremontin yhteydessä 2015-2026 tehtiin huoneistoremontti, johon sisältyi mm. keittiöremontti, lattiaremontti, jossa asennettiin huoneistoon lautaparketti ja seinien ja kattojen maalaus. jääkaappi-pakastin uusittu 3/2023.
Other trade-significant information
Yhtiöjärjestyksen 17§:n mukaan Asunto-osakeyhtiölain kunnossapitovastuuta koskevasta säännöksestä poiketen osakas korjaa kustannuksellaan kaikki huoneiston sisäpuoliset sähkö- ja tiedonsiirtojohdot.

Spaces and materials

Construction and surface materials
tiili
Roof type
Harjakatto
Roofing material
Pelti
Description of the living room
Olohuone: Säleverhot, seinät maalattu ja lattia parkettia. Käynti länsiparvkekkeelle.
Description of the kitchen
Keittiö: Jääkaappi-pakastin, kaasuliesi, erillisuuni, astianpesukone, liesituuletin, puutasot, välitila kaakelia, säleverhot, lattia parkettia ja seinät maalattu.
Description of the bedrooms
Makuuhuone: Liukuovikomeroita, säleverhot, seinät maalattu ja lattia parkettia.
Number of bedrooms
1
Description of the bathroom
Kph/wc: Suihku, taittuvat suihkuseinät, pesukoneliitäntä, lavuaari, peilikaappi, wc-istuin, bidee-suihku, seinät kaakelia ja lattia laattaa.
Description of storage facilities
Huoneiston käytössä on häkkikoppi. Taloyhtiössä on lisäksi ulkoiluvälinevarasto ja ullakko.
Other premises
Eteinen: Avonaulakko, komeroita, seinät maalattu ja lattia parkettia.

Plot and zoning

Plot size
1092 m²
Ownership of the plot
oma
Zoning situation
Asemakaava
Company plot zoning information
Helsingin kaupunki puh. 09 310 1691

Housing company

Housing company name
Asunto Oy Väinämöisenkatu 1
Contact details of the property manager
Isännöintitoimisto Westerstråhle & Co Oy Vuorikatu 16 A 11 00100 Helsinki Isännöitsijä Jalo Linjakumpu Puh. 010 3385 786
Maintenance
talonmies
More information about maintenance
Talonmies Jouni Syrjä
Completed repairs
1969 Vesijohdot ja viemärit 1986 Sähkönousut, puhelinnousut, kaukolämmön jakokeskus 1989 Ikkunat 1990 Parvekkeet 1993 Kaupunkikaasujärjestelmä katselmoitu 1996 Pihan pinnoitteet, yleisten tilojen lukitukset 1997 Patteriventtiilit, linjaventtiilit 2000 PIharemontti 2002 Kattoremontti 2003 Porraskäytäväremontti 2006 Hissin peruskorjaus, vuonna 2002 uusitun peltikatteen osan maalaus 2007 Kattoturvatuotteet 2008 Kaukolämpölaitteet uusittu 2009 Asennettu vedenkäsittelylaite 2011 Elisa kuitukaapeli 2012 Huoneistoikkunat, parvekeovet ja antenniverkko uusittu sekä tehty betoniosien maalaus ja uusien korvausilmaventtiilien asentaminen 2013 Kiinteistön lukitusjärjestelmä uusittu Iloq-järjestelmään 2015 Uusien korvausilmaventtiilien asentaminen 2015-2016 Putkisaneeraus, tonttiviemäri uusittu, ilmanvaihtokanavien uusinta, asuntojen märkätilojen saneeraus ja sähkösaneeraus 2018 Kadun puoleisten ikkunoiden huoltolakkaus 2021 Parvekkeet. työ piti sisällään tuuletus- ja huoneistoparvekelaattojen sekä kaiteiden uusimisen. Lisäksi tuuletusparvekkeiden puuovet- ja ikkunat huoltomaalattiin. Urakan yhteydessä kunnostettiin myös porrashuoneiden ovien ja ikkunoiden puuosia. 2023 Ikkunoiden ja parvekeovien kunnostaminen.
Upcoming repairs
Yhtiökokouksessa 2023 esitetyn korjaustarveselvityksen mukaan taloyhtiössä suunnitellaan seuraavia korjauksia/remontteja: Katujulkisivujen kuntokartoitus Huoltopaikkaukset 5-10 vuoden välein Kadunpuolen huoneistoikkunoiden lakkaus 2022-2023
Number of owned apartments
5
Area of owned apartments
321,0 m²
Number of commercial premises
1
Area of commercial premises
20,0 m²
Other details about the housing company
Yhtiöjärjestyksen mukaan taloyhtiön välittömään hallintaan jäävät seuraavat asuinhuoneistot: No 1: 3 huonetta, keittiö 113m2 No 2: 2 huonetta, keittokomero 62m2 No 3: 1 huone, keittokomero 30m2 No 4: 2 huonetta, keittiö 77m2 No 5: 1 huone, keittokomero 39m2 Lisäksi yhtiön välittömään hallintaa jää: No 5a: Myymälä-/toimistohuone 20m2 erillisellä sisäänkäynnillä

Services and transportation connections

Services
Useita ruokakauppoja ja ravintoloita alueella. Helsingin keskusta kävelyetäisyydellä. Merelliset ulkoilualueet ja uimaranta myös lähellä.
Traffic connections
Kävelyetäisyys ja raitiovaunuyhteys Helsingin ydinkeskustaan. Lyhyt ajoyhteys Länsiväylälle ja Kehä I:lle. Erinomaiset pyörätieverkostot.
Schools
Alueella tai alueen läheisyydessä useita kouluja.
Kindergarten
Alueella ja alueen läheisyydessä useita päiväkoteja.

Loans to our properties are handled conveniently through the Savings Bank

Apply for a mortgage from the Savings Bank without online banking credentials by filling in an electronic mortgage application.

Get a loan offer

The information provided by the loan calculator is indicative. Please note that the details of your final loan may differ slightly from the information provided by the calculator.

Other locations