Go to content

Petaksentie 35

Helsinki, Pirkkola

omakotitalo 1941 , 5h, keittiö, kph, sauna, khh, wc, iso varasto

Built
1941
Surface area
100 m²
Debt-free price
498 000 €

Target description

Harvinaisen tilava ja tunnelmallinen puutalokaunotar rakastetulta Pirkkolan pientaloalueella. Tämä 1941 valmistunut ruotsalaistyyppitalo on saanut jatkeen vuonna 1999 kun taloa on laajennettu tehden siitä toimivan myös isomman perheen tarpeisiin. Asuntoa on ylläpidetty vuosien varrella ja se on valmistunut juuri mittavasta kellari- ja salaojaremontista, joskin vanhan talon tapaan päivitystä ja ylläpitoa riittää seuraavallekin omistajalle! Sisääntulokerroksessa on iso, korkeakattoinen olohuone, joka kokoaa yhteen perheen arkisiin ruokailuhetkiin ja ystävät yhteisiin illanviettoihin. Kaksi isoa makuuhuonetta sijaitsevat sisääntulokerroksessa ja kellarikerroksen kaksi huonetilaa ovat myös nykyisellä perheellä aktiivisessa käytössä. Yläkerrasta löytyy erillis- WC, jonka lisäksi alakerran kylpyhuoneen ja saunan yhteydessä on toinen wc. Toimivuutta arkeen tuo erillinen kodinhoitohuone, joka on juuri remontoitu vanhan pannuhuoneen tilalle ja kodinhoitohuoneesta on suora kulku ulos. Saneerauksessa tehtiin alapohjaremontin lisäksi salaojitus sekä mittava piharemontti, jonka lisäksi katolle asennutettiin aurinkokeräimet. Pirkkola on yksi Helsingin halutuimpia pientaloalueita keskuspuiston kupeessa. Täältä löytyy kaikki elämiseen tarvittavat toiminnot läheltä. Koulut, päiväkodit, kaupat sekä harrastusmahdollisuudet. Kulkuyhteydet ovat loistavat niin omalla autolla kuin julkisilla kulkevalle. Tervetuloa tutustumaan, asuntoa esitellään pääosin yksityisnäytöin, joten sovithan oman esittelyaikasi: Hanna Daw Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT Hyvän välitystavan lähettiläs 2021-2022 Sp-Koti Helsinki Kortteli Puh. +358 400 810 002 hanna.daw@spkoti.fi

Basic information

Target number
20870770
Location
Petaksentie 35, 00630 Helsinki
Type
omakotitalo
Ownership type
oma
Apartment description
5h, keittiö, kph, sauna, khh, wc, iso varasto
Rooms
5 Rooms
​​Living space surface area
100 m²
Other floor area
97 m²
Total surface area
197 m²
More information about the area
Helsingin Kaupungin Rakennus- ja huoneistorekisteriotteen mukainen kerrosala on 99 m2 ja kokonaisala 197 m2. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu, eikä hinta perustu neliöihin vaan kohteen kokonaisuuteen. Rakennusluvan mukainen pinta-ala 100m2. Markkinoinnissa käytetyssä pohjakuvassa mainitut mitat on luotu automaattisesti 3D skannauksessa (leveys x pituus) ja pohjakuvan tarkoitus on helpottaa asiakasta hahmottamaan huonejako. Mitat ovat siten suuntaa antavia eikä perustu alkuperäisiin rakennuspiirustuksiin tai viralliseen tarkastusmittaukseen.
Floors
1
Residential floors
2
Year of construction
1941
Commissioning year
1941
Release
sopimuksen mukaan

Prices and costs

Hintatiedot

Selling price
498 000,00 €
Debt-free price
498 000,00 €
Price per square meter
4 980,00 €/m²

Muut maksut

Sähkölämmityskulut
214 €/kk
Property tax
199,26 €
Road toll
51,86
More information about fees
Nykyisellä perheellä (4hlö) on ollut kuukausittaiset elinkustannukset kaiken kaikkiaan yhteensä noin 417 euroa/kk. Käyttökustannukset omakotitalossa vaihtelee kuitenkin oman käyttötottumuksen mukaan.

More information about the apartment

Other restrictions on use and transfer
Kulttuurihistoriallisen rakennussuojelun alue.
More information
valokuitu
The apartment includes
oma sauna, tie perille, kuntotarkastus tehty, sähköliittymä siirtyy, antenni
Additional energy class information
Energiatodistuksen hankinnasta vastaa rakennuksen omistaja ennen asuntokauppaa.
Condition
tyydyttävä
More information about condition
Hyvä/tyydyttävä. Kiinteistö on saneeratulta osin hyväkuntoinen, muuten tyydyttävässä kunnossa. Kellarikerros isolta osin saneerattu vuonna 2022-2023 ja samassa yhteydessä on uusittu kokonaisuudessaan salaojitus ja päivitetty kosteuden hallinta nykyaikaiseksi (sora, pihan kaadot, kasviston poistaminen talon sivuilta). Keittiön kaapistojen ja kodinkoneiden, kylpyhuoneen ja pintojen osalta kunto tyydyttäväkuntoinen/kaipaa kunnostusta. Iäkkäälle kiinteistölle normaalia ikääntymistä ja elämisen jälkeä havaittavissa.
Heating system
aurinkolämpö, sähkö, Ilmalämpöpumppu
Heating system details
aurinkosähköjärjestelmä asennettu vuonna 2022, kellarikerroksen (pl. kph ja varasto) vesikiertoinen lattialämmitys asennettu 2022, ilmalämpöpumppu asennettu vuonna 2015
Fireplace
hormi olemassa
Ventilation
painovoimainen
Water supply
kunnan
Drain
kunnan
Transferred subscriptions
Vesi- ja viemäri, valokuitu.
Completed repairs
- Alakerran huoneiden, käytävän sekä saunan ja pesuhuoneen uusiminen, kesä 1992. Samalla uusittu osa vesijohto- ja viemäriputkista. - Keittiön uusiminen, kevät 1994 - Laajennus käsittäen myös koko talon ulkovuoren uusimisen ja maalauksen sekä ikkunoiden, räystäskourujen ja syöksytorvien uusimisen, kesä 1999 - Laajennusosan lopputarkastus, helmikuu 2004 - Yläkerran wc:n lattian ja wc-istuimen uusiminen sekä sisäovien kunnostus ja maalaus, tammikuu 2006 - Vanhan osan katon uusiminen ja sokkelin pinnoitus, kesä 2008 - Vanhan osan lämmitysjärjestelmän uusiminen öljystä suoraan sähköön, kevät 2013 - Alakerran pesuhuoneen uusiminen kalusteineen, kesä 2013 - Yläkerran eteisen (”kirjasto”) ja keittiön kattojen maalaus, tammikuu 2014 - Makuuhuoneen katon ja seinien maalaus sekä jalkalistojen uusiminen, kesä 2014 - Keittiön allaskaapin putkien ja jätevaunujen uusiminen, kesä 2014 - Tonttivesijohto- ja viemäriputkien uusiminen, syksy 2014 - Keittioön astianpesukoneen uusiminen, tammikuu 2015 - Olohuoneen maalaaminen, heinäkuu 2015 - Talon ulkoverhoilun maalaaminen (Uulan keittomaali, siniharmaa sävy 90), syyskuu 2016 - Ilmalämpöpumpun asennus alakertaan 2015 - Jääkaapin uusiminen (5v. takuu), syyskuu 2018 - Valokuitukaapelin asennus, tammikuu 2019 - Alakerran käytävän peilikaapiston asentaminen kesäkuu 2020, - Ikkunapeltien ja tikkaiden uusiminen, lapetikkaiden asentaminen, toukokuu 2021 - Viemäriputkiston täydellinen sukitus, sis. tuuletusputken sukitus, marraskuu 2021 - Kalliolouhinta ja salaojituksen täydellinen uusiminen, pumppukaivon ja rauhoituskaivon asentaminen kesäkuu 2022 - Yläkerran WC:n ilmanvaihtohormin avaaminen, ilmanvaihtoventtiilin asennus yläkertaan ja hormikartoitus, helmikuu 2022 - Alakerran viemäriputken ja vesiputkien uusiminen syksy 2022 (paitsi kph) - Alakerran tilojen, käytävän ja kodinhoitotilan täydellinen saneeraus sis. haitta-ainekartoituksen, kapillaarikatkon, radonputkien ja vesikiertoisen lattialämmityksen ja sähkökattilan asennuksen, lattian, seinien ja ikkunoiden uusiminen, elokuu 2022 - Alakerran huoneiden riskirakenteisten seinäverhoilujen purkaminen ja modernin rivinteerauksen muuraaminen kevytsoraharkoista, ulkopuolinen eristys salaojittavista isodrän-levyistä - Lämminvesivaraajan siirtäminen ja viemäröinti, elokuu 2022 - Aurinkopaneelien asennus elokuu 2022, valmius sähköakun lataamiseen (hybridi-invertteri) - Kellarin öljysäiliötilan muuttaminen kodinhoitohuoneeksi, elokuu 2022 (kuivausrumpu helmikuu 2023, pesukone 2021) - Keittiön hellan uusiminen, 2023 - Kodinhoitotilan uusi ulko-ovi ja portaat, heinäkuu 2023 - Pihamaan kaavinta, nurmikon istutus, autopaikan, pation ja polkujen uusiminen (liuskekivetys), elokuu 2023 - Pääsisäänkäynnin ulko-oven ja kuistin uusiminen, syyskuu 2023

Spaces and materials

Construction and surface materials
puu
Rakennusmateriaali: Alapohjan rakenne: alkuperäisellä osalla (pl. kph) suodatin kangas, sepeli 40 cm (6-16mm), eriste finfoam 100mm, betonivaluverkko, 20mm vesikiertoinen lämmitysputki, betonivalu 80mm, Betolux Akva maalipinta. Ulko- ja väliseinät ovat puurakenteisia asuintiloissa sekä yläpohja, välipohja on betoni-/ puurakenteinen.
Wall materials
useita pintamateriaaleja: maali, tapetti, laatta, puupaneeli.
Flooring materials
asuinkerroksessa pääosin lautalattiat, kellarikerroksessa maalattu betoni. Kph, wc ja sauna laatta.
Roof type
harjakatto
Roofing material
profiilipeltikate
Description of the living room
Avara oleskelutila, jossa korkea vinokatto ja viehättävät näkymät piha-alueelle.
Description of the kitchen
Keittiössä (-94) varusteluna; jääkaappi/pakastin (2018), liesikupu, astianpesukone (2024), induktioliesi (2023), laminaattitaso.
Description of the bedrooms
Asuinkerroksessa kaksi isoa makuuhuonetta, jonka lisäksi kellarikerroksessa kaksi ns. askarteluhuonetta, jotka ovat nykyisellä perheellä aktiivisessa käytössä.
Description of the bathroom
Laatoitettu kylpyhuone, jonka yhteydessä sauna (-92). Varusteluna: lattialämmitys, suihku, wc, bideesuihku, peili, valaisin, käsienpesuallas- sekä allaslaatikosto uusittu 2022, Oras Vega hanat uusittu 2022.
Description of the toilets
Sisääntulokerroksessa erillinen wc, jossa varusteluna: peili, käsienpesuallas, wc-istuin, bideesuihku.
Type of sauna stove
sähkökiuas
Description of the utility room
Kellariremontin yhteydessä rakennettu kodinhoitotila, johon pääsy suoraan ulkoa. Kodinhoitohuoneen varusteluna; pesuallas ja käsisuihku, kaapisto, lattiaviemäri, mankeli, pesukoneliitäntä, seinähyllyt. Lattiamateriaali maalattu betoni, seinät maalattu.
Description of storage facilities
Iso kellarivarasto, kaapistoja sekä vaatehuone.
Other premises
Kellarissa aulatila, jossa isot liukuovikaapistot sekä runsaasti säilytystilaa. Kellarissa todella tilava varasto!

Plot and zoning

Plot size
570 m²
Plot’s planning permission
Rakennusoikeus 100m2, joista alkuperäisen rakennuksen osalta käytetty 61m2 ja laajennuksen yhteydessä rakennettu 39m2.
Plot’s planning permission area
100 m²
Type of plot
Tasamaatontti
Property ID
91-28-228-35
Property name
228
Ownership of the plot
vuokrattu
Lessee of the plot
Helsingin kaupunki
Rent of the plot
1 467,38 €/vuosi
Plot rental period
31.12.2040
Zoning situation
Asemakaava
Plot zoning information

Tonttirekisteritontti, käyttötarkoitus. AO/s Erillispientalojen korttelialue, jolla ympäristö säilytetään.

Ranta
ei rantaa
Pihan kuvaus
Tärkeän osan Pirkkolan yleisilmeestä muodostaa pihasuunnittelu. Pihat on toteutettu puutarhasuunnittelija Elisabeth Kochin suunnitelmien ja henkilökohtaisten ohjeiden mukaan. Hän toimi 1940- luvulla Helsingin kaupungin puutarhakonsulenttina. Vuonna 2022 alkaneessa kellariremontissa, jossa uusittiin kokonaan salaojitus, tehtiin mittavasti pihatöitä ja laitettiin piha uuteen uskoon. Vanha maapinta kaavittiin ja istutettiin uusi nurmikko, autopaikka suunniteltiin talon päätyyn ja pihalle tehtiin liuskekivistä helppokulkuinen ja hoitoinen kulku- ja oleskelualue.

Services and transportation connections

Services
Pirkkola on idyllinen ja yhteisöllinen pientaloalue, joka koostuu pääosin 1940- luvulla rakennetuista puutaloista, joista noin 150 on sodanjälkeen rakennettuja ruotsalaistaloja ja sen jälkeen rakennettuja rintamamiestaloja. Omaleimaisen asuinalueen erityispiirteitä ovat puutarhakaupunkimaisuus, jossa piha-alueiden merkitys on edelleen tärkeä sekä yhteisöllisyys elää alueella vahvasti mm. Pirkkolan omakotitaloyhdistyksen organisoimien katukirppisten, puutarhakerhon, lyhtyjen yön, Pirkkolan sanomien sekä lasten urheilukilpailujen muodossa. Pirkkolassa on erinomaiset liikunta - ja ulkoilumahdollisuudet alueen sijaitessa keskuspuiston kupeessa. Pirkkolahalli tarjoaa aktiviteetteja lapsille sekä aikuisille ja Pirkkolan uimahalli sijaitsee vain 900m päässä. Pirkkolan liikuntapuisto ja jäähalli 750m. Kilometrin säteellä on supermarketit, terveyspalvelut, päiväkodit, koulut ja leikkipaikat. Maunulan kirjasto 650 m. Kauppakeskus Kaaren hypermarketit ja erikoisliikkeet ovat autolla 10min etäisyyden päässä.
Traffic connections
Pohjois-Helsingissä sijaitseva Pirkkola rajautuu etelässä Maunulaan ja Pohjoisessa Länsi-Pakilaan. Lännessä Pirkkolan ohittaa Hämeenlinnanväylä ja pohjoisessa Kehä I, joten liikenneyhteydet ovat erinomaiset. Omalla autolla kaikki keskustan palvelut ovat noin 20 minuutin päässä ja Oulunkylän rautatieasemalle ajat noin 10 minuutissa ja jätät autosi maksuttomalle parkkipaikalle. Pirkkolaan on myös vilkkaat bussiyhteydet, ja muutaman minuutin välein kulkevalla linja-autolla ajat Helsingin keskustaan 35 minuutissa. Raidejokeri palvelee itä-länsisuunnassa kulkevia.
Schools
Peruskoulu ja lukio: Maunulan yht.k.-Hgin mat.lukio 820 m, Månsas lågstadieskola 920 m, Maunulan ala-asteen koulu 930 m, Erityiskoulu: Marjatta-koulu 1780 m Lukio: Brändö gymnasium 2740 m
Kindergarten
Päiväkoti Suursuo 650 m, pk Maunula 920 m, daghemmet Stigen 1140 m. Steinerpaivakoti Pikku-Marjatta sijaitsee ihan lähellä puropuiston kupeessa.

Loans to our properties are handled conveniently through the Savings Bank

Apply for a mortgage from the Savings Bank without online banking credentials by filling in an electronic mortgage application.

Get a loan offer

The information provided by the loan calculator is indicative. Please note that the details of your final loan may differ slightly from the information provided by the calculator.

Other locations