Go to content

Yläkaskenkuja 17 B

Helsinki, Töyrynummi, Tapaninkylä, Suutarila

omakotitalo 1956 , 4h, k, askarteluhuone, 2xwc, kph, s, kuisti

Built
1956
Surface area
121 m²
Debt-free price
393 000 €

Target description

Kodikas ja tunnelmallinen rintamamiestalo viehättävällä pientaloalueella Töyrynummessä. Yläkaskenkujan varrelta löytyy ryhdikäs ja runsaasti remontoitu omakotitalo, joka sopii niin lapsiperheille kuin tilaa kaipaavalle pariskunnallekin. Sisääntulokerroksessa on avara olohuone ja maalaisromanttinen keittiö, johon mahtuu isokin perhe pöydän ääreen ruokailemaan. Olohuoneen vierestä löytyy viehättävä makuuhuone, jonka lisäksi kaksi isoa makuuhuonetta sijaitsevat omassa rauhassa yläkerrassa. Kellarikerroksessa on harrastetilaa sekä tilava kylpyhuone kodinhoitonurkkauksineen. Tunnelmallisen saunan kruunaa heti valmis kiuas ja kellarin uloskäynnistä on mukava mennä vilvoittelemaan omalle pihalle saunan jälkeen! Varaava takka ja ilmalämpöpumppu keskikerroksessa pitävät lämpötilan miellyttävänä vuoden ympäri! Nykyinen perhe on asuttanut taloa jo lähes 20 vuotta ja heidän aikanaan talo on läpikäynyt mittavat uudistukset. Niin sähköt, käyttövesiputket, viemärit kuin salaojitus, julkisivu ja kattokin on uusittu matkan varrella sisätilojen lisäksi. Tähän kotiin voi siis muuttaa ilman isompia remonttihuolia, joskin vanhaan taloon asettuvalle aina kaikenlaista pientä puuhaa riittää. Oma 615m2 tontti on helppohoitoinen ja pihassa kasvaa omena- päärynä ja luumupuukin ja tilaa riittää terassin lisäksi hyvin myös trampoliinille! Rauhallinen pientaloalue on lapsiperheiden suosiossa. Heti kujan päästä alkaa mukavat ulkoilumaastot ja alueelta löytyy hyvät päiväkodit, koulut ja harrastusmahdollisuudet. Tervetuloa tutustumaan; asuntoa esitellään pääosin yksityisnäytöin, joten ole yhteydessä välittäjään ja sovi oma esittelyaikasi. Sinua palvelee: Hanna Daw Laillistettu kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT Hyvän välitystavan lähettiläs 2021 Puh. 0400 810 002 / hanna.daw@spkoti.fi

Basic information

Target number
20278139
Location
Yläkaskenkuja 17 B, 00740 HELSINKI
Type
omakotitalo
Apartment description
4h, k, askarteluhuone, 2xwc, kph, s, kuisti
Rooms
5 Rooms
​​Living space surface area
121 m²
More information about the area
Rakennusluvasta saadun tiedon mukaan asuintilojen pinta-ala on 94 m2, joka koostuu keskikerroksesta ja yläkerroksesta. Helsingin kaupungin rakennus- ja huoneistorekisteriotteen (epävirallinen) mukaan, huoneistoala on 112 m2 ja kerrosala 120 m2. Välitysliike on pyrkinyt selvittämään kiinteistön pinta-alaa rakennusvalvonnalta sekä kaavoituksesta, mutta pinta-aloissa on dokumentaation mukaan eriäväisyyksiä. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu. Ostajan tueksi ja markkinoinnissa käytetty 3D pohjakuvamittaus on epävirallinen eikä välttämättä vastaa todellisuutta eikä ota huomioon asuinneliöiksi laskettavia mittausstandardeja. Sen perusteella keskikerroksen ja yläkerran neliöt ovat noin 121m2. Kellarikerrosta n. 50m2, ei lasketa asuinneliöihin. Ostaja on tietoinen, että kiinteistön hinta ei perustu asunnon neliöihin tai pinta-alaan vaan kiinteistön kokonaisuuteen.
Floors
1
Residential floors
3
Year of construction
1956
Commissioning year
1956
Release
sopimuksen mukaan

Prices and costs

Hintatiedot

Selling price
393 000,00 €
Debt-free price
393 000,00 €
Price per square meter
3 247,93 €/m²

Muut maksut

Property tax
710 €/vuosi €
Road toll
60 €/vuosi
More information about fees
Sähkön kulutus (keskiarvo vuosilta 2022 ja 2023) 18 000 kWh/vuosi. Puhtaanapito 12 €/kk, HSY jäteastian tyhjennys joka 4. viikko.

More information about the apartment

The apartment includes
oma sauna, tie perille, kuntotarkastus tehty, sähköliittymä siirtyy, antenni, kosteusmittaus tehty
Energy class
E2018
Condition
hyvä
More information about condition
Hyvä/tyydyttävä. Kiinteistöä on säännöllisesti ylläpidetty ja mittavia rakenne- ja peruskorjauksia on tehty 2000-luvulla. Kuntotarkastus on tehty 24.4.2024 ja saatavilla välittäjiltä.
Heating system
sähkö, Ilmalämpöpumppu
Heating system details
Hybridikattila uusittu v. 2021
Fireplace
muu
Other description of the fireplace
Varaava takka
Ventilation
painovoimainen
Water supply
kunnan
Drain
kunnan
Completed repairs
2023: Ulko-ovet maalattu, yläkerran laminaatit uusittu 2021: Sähkökattila vaihdettu hybridivaraajaan (valmius asentaa VILP tai aurinkopaneelit tms.) 2020: Julkisivun huoltomaalaus öljymaalilla. 2012: Keskikerroksen lattiat vaihdettu lautaan. 2012: Julkisivut, ulkoverhous: mineriitti purettu ja vaihdettu lautaan. Eristeet vaihdettu sahanpurusta ekovillaan. 25mm tuulensuojalevy lisätty. Ilmarako lisätty. 2009: Ilmalämpöpumppu asennettu 2010: Salaojat uusittu koko talon ympäriltä Salaojittavat lämmöneristeet 10cm maanalaisella osalla. Lämpörappaus 10cm maanpäällisellä osalla. Tarkastuskaivot. Ei kytketty kunnan hulevesijärjestelmään. Terassi rakennettu salaojaremontin jälkeen. 2009: Katto uusittu 2009 Ruukki classic tiilenpunainen. Piipunpellitys uusittu, kattoturvatuotteet asennettu, yläpohjasta tehty tuulettuva korotuksella, piipunhattu uusittu. Ulko-eteisen katto rakennettu uudelleen. 2007: Kosteat tilat ja wc:t rakennettu kokonaan uudelleen, vesieristykset ja lattialämmitykset kaikissa ja alakerran ilmanvaihto korjattu. 2007: Sähköt, kaikki uusittu lukuun ottamatta alkuperäistä keskusta. 2007: Käyttövesiputket uusittu, viemäriputket uusittu. 2007: Keittiö uusittu.

Spaces and materials

Construction and surface materials
puu, betoni
Rakennusmateriaali: Talo on ns. 1 1/2 kerroksinen rintamamiestalo, jonka alla on rakennuksen laajuinen kellariosa. Talon julkisivuverhouksena on ulkovuorilaudoitus. Kellarin lattiarakenteena on maanvarainen betonilaatta, välipohjan kantava rakenteena on betonilaatta ja yläkerran välipohja on puurakenteinen. Vesikattona on harjakatto, jonka vesikatteena pystysaumakate.
Wall materials
useita materiaaleja: tapettia ja maalia, alakerran wc lasikuitutapetti, kph ja yläkerran wc: laatta.
Flooring materials
useita materiaaleja: lautalattiaa, ponttilaattaa, kaakeli (wc, kph/s), laminaattia. Pannuhuoneessa betonilattia.
Roof type
Harjakatto
Roofing material
Peltikate
Description of the living room
Avara olohuone, josta viehättävät näkymät piha-alueelle. Olohuoneessa varaava takka.
Description of the kitchen
Kodikas keittiö on uusittu vuonna 2007, jonka yhteydessä varusteluna: runsaasti kaapistoja ja tasotilaa, jääkaappi-pakastin, liesiuuni, astianpesukone, liesikupu (hormi), mikro. Keittiön lattia ponttilaattaa, lattian alla lattialämmitys, seinät tapetoitu (tapetti uusittu 2024).
Description of the bedrooms
Sisääntulokerroksessa yksi makuuhuone, yläkerrassa kaksi isoa makuuhuonetta, joista kummastakin kulku yläkerran kylpyhuoneeseen.
Description of the bathroom
Kellarikerroksen kylpyhuone, wc ja yläkerran wc uusittu vuonna 2007. Kellarikerroksen kylpyhuoneessa varusteluna: suihkukaappi, kylpyamme (irto), peili, käsienpesuallas, lattialämmitys, kodinhoitonurkkaus jossa pesukoneliitäntä.
Description of the toilets
Kellarikerroksen wc:een varusteluna peili, käsienpesuallas, wc-istuin, bideesuihku, lattialämmitys. Yläkerran wc:een varusteluna peilikaappi, käsienpesuallas, wc-istuin, bideesuihku lattialämmitys.
Description of the sauna
Sauna uusittu vuoden 2007 remontin yhteydessä, Heti-valmis kiuas asennettu 2009.
Description of storage facilities
Pihassa on kaksi varastoa (ei lämmitetty). Sisätiloissa runsaasti säilytystilaa; puolilämmin iso vintti, runsaasti alkuperäisiä syviä kaapistoja. Kellarissa portaiden alustila.
Other premises
Kellarikerroksessa askarteluhuone (harrastehuone), wc, kylpyhuone, sauna ja pannuhuone/varasto.
Muuta kauppaan kuuluvaa
Verhotangot, ilmalämpöpumppu, pyykinpesukone, kellarikerroksen jääkaappi, askarteluhuoneen kalustus (tv/sohva), vaatekaapistot.

Plot and zoning

Plot size
615 m²
Tontin tehokkuusluku
0.25
Rasitteet
Jätteiden kokoamispaikka (091-2007-K227) Rekisteröintipvm: 8.1.2008 Oikeutetut: 91-40-181-23, 91-40-181-25 Rasitetut: 91-429-22-144 PUISTOLA 153
Type of plot
Tasamaatontti
Property ID
91-429-22-144
Property name
PUISTOLA 153
Ownership of the plot
oma
Lisätietoja tontista
Kaunis vehreä tontti, jossa nurmea, kasvillisuutta ja pensasaidoitus.
Zoning situation
Asemakaava
Plot zoning information

AO, Erillispientalojen korttelialue. Sr-3 ympäristön kannalta arvokas rakennus. Rakennusta tai sen osaa ei saa purkaa ilman rakennuslautakunnan lupaa. Rakennuslautakunta voi myöntää luvan purkamiseen vain, jos siihen on pakottava syy. Rakennuksen ulkoasua koskevat muutos ja - ja korjaustyöt sekä lisärakentaminen ja tontin muu täydennysrakentaminen tulee toteuttaa rakennuksen tyyliin hyvin soveltuvalla tavalla. Helsingin kaupunki 09 310 22111 tai https://kartta.hel.fi/

Lisätietoa muista rakennuksista
Kaksi ulkovarastoa
Pihan kuvaus
Kaunis piha-alue, joka on suunniteltu helppohoitoiseksi. Terassi, nurmea, omena-päärynä ja luumupuu, viinirypäleköynnös, vadelmia, pensasmustikka, viinimarjoja.

Services and transportation connections

Services
Yläkaskenkuja sijaitsee tunnelmallisella ja turvallisella pientaloalueella Törynummen luonnonläheisessä ympäristössä. Alueella on runsaasti lapsiperheitä, sillä päiväkodit ja koulut löytyvät lyhyen etäisyyden päästä ja ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet alueella ovat erinomaiset. Tapanilan urheilukeskus (Erä) noin reilu kilometri. Useita kauppoja mm. Tapaninkylän Alepa n. 650m, useita K-kauppoja kävelyetäisyyden päässä. K-Market Suutarila n. 1 km, Siltamäen ostoskeskus n. 1,4 km, Tammiston ja Tikkurilan monipuoliset palvelut noin 3,5 km päässä. Malmin palveluiden pariin n. 2km. Suutarilan terveysasema 900 m. Malmilla 24h päivystys.
More information about the services
Heti kadun päästä alkaa pururata ja hiihtomaastot metsäisissä maisemissa.
Traffic connections
Hyvät liikenneyhteydet omalla autolla ja bussiyhteyksillä. Useampi juna-asema n. 2km etäisyydellä. Vaskipellontien bussipysäkiltä n. 600m päästä bussiyhteys Helsingin rautatie asemalle ja Tikkurilan juna-asemalle (611), Lentoasemalle (562), Puistolaan (79) Puistolan juna-asemalle n. 1,8 km.
Schools
Suutarinkylän peruskoulu, alakoulu 400 m, yläkoulu 600 m, toinen alakoulu Suutarilan alakoulu 700 m. Lukioita löytyy Pohjois-Helsingin alueelta useita.
Kindergarten
Päiväkoti Kaskisavu 400 m, päiväkoti Himmeli 600 m. Muitakin päiväkoteja alueella useita. Leikkipuistoja useita alueella.

Loans to our properties are handled conveniently through the Savings Bank

Apply for a mortgage from the Savings Bank without online banking credentials by filling in an electronic mortgage application.

Get a loan offer

The information provided by the loan calculator is indicative. Please note that the details of your final loan may differ slightly from the information provided by the calculator.

Other locations