Go to content

Disankatu 4

Helsinki, Kruunuvuorenranta

kerrostalo 2020 , 5h, avokeittiö, kph, s, wc, lasitettu parveke (Yj:n mukainen 5H+KT+s)

Built
2020
Surface area
90.5 m²
Debt-free price
429 000 €

Target description

Tervetuloa tutustumaan tunnelmalliseen 5h, avokeittiökerrostaloasuntoon Kruunuvuorenrannassa! Tässä asunnossa on tilaa koko perheelle, sillä se käsittää neljä makuuhuonetta, tilavan kylpyhuoneen, saunan ja erillisen WC:n. Avokeittiö isolla saarekkeella on ihanteellinen niin ruoanlaittoon kuin yhdessäoloon, ja ruokailutilaan mahtuu isokin ruokapöytä, jonka ääreen istahtaa jakamaan päivän kuulumiset. Lasitettu parveke jatkaa oleskelutilaa entisestään! Taloyhtiö sijaitsee Saaristofregatinpuiston kainalossa kumpuilevassa maastossa, josta löytyy niin puustoa kuin kallioista maisemaa. Hitas-taloyhtiö on valmistunut vuonna 2020, ja nyt myynnissä olevan huoneiston osalta sävymaailma ja materiaalivalinnat on valittu harmoniseksi tehden asunnosta kodikkaan ja ajattoman pitkäksi aikaa! Kehittyvä Kruunuvuorenranta on osa rakastettua Laajasaloa ja yksi Helsingin kaupungin kaavoituksen pääpainopisteistä. Alueelle vuonna 2026 valmistuva Kruunusillat ja sen myötä 2027 alkava raitiovaunuliikenne kutsuu alueelle asukkaita, jotka haluavat asumiselta luonnonläheisyyttä saaristomaisessa ympäristössä, mutta kuitenkin lyhyen etäisyyden kantakaupunkiin! Alueesta kehittyy varsinainen helmi tulevine kouluineen, saunakylineen ja liikekeskuksineen. Älä jää paitsi tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta asua unelmiesi kodissa meren ja luonnon läheisyydessä. Tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan tähän ihanaan kotiin Kruunuvuorenrannassa! Sovithan oman esittelyaikasi, sinua palvelee: Hanna Daw Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT Hyvän välitystavan lähettiläs 2021-2022 Sp-Koti Helsinki Kortteli Puh. +358 400 810 002 hanna.daw@spkoti.fi

Basic information

Target number
20247300
Location
Disankatu 4, 00590 Helsinki
Type
kerrostalo
Ownership type
oma
Apartment description
5h, avokeittiö, kph, s, wc, lasitettu parveke (Yj:n mukainen 5H+KT+s)
Rooms
5 Rooms
​​Living space surface area
90.5 m²
Total surface area
90.5 m²
Floors
2
Residential floors
4
Year of construction
2020
Commissioning year
2020
Release
sopimuksen mukaan

Prices and costs

Hintatiedot

Selling price
429 000,00 €
Debt-free price
429 000,00 €
Price per square meter
4 740,33 €/m²

Vastikkeet

Maintenance fee
678,75 €/kk
Yhtiövastike yhteensä
678,75 €/kk

Muut maksut

Water fee
25,00 € / hlö / kk
Type of water fee
henkilöluvun mukaan
Parking fee
55,00 €/kk
More information about fees
Hoitovastike sisältää lämmityksen (kaukolämpö) sekä tontin vuokravastikkeen ja 10M taloyhtiönlaajakaistamaksun. Vesimaksu 25 €/hlö/kk on ennakkoa, joka tasataan kulutuksen mukaan kerran vuodessa. Hallituksella valtuus tarvittaessa periä enintään kahden kuukauden ylimääräinen hoito- ja / tai rahoitusvastike. Hallituksella valtuudet tarvittaessa jättää perimättä kahden kuukauden hoitovastikkeet.

More information about the apartment

Other restrictions on use and transfer
Hitas, yhtiöjärjestys 7§, 8§, 9§, 10§ ja 11§.
Balcony type
lasitettu
More information
valokuitu
The apartment includes
parveke, oma sauna, kaapeli-tv
Energy class
C2013
Condition
hyvä
Heating system
kaukolämpö, muu
More information about the heating system
Ilmanvaihtotapa: Huoneistokohtainen ilmanvaihto
Views
Läpitalon päätyhuoneistosta maisemat ympäristöön sekä sisäpihalle. Ikkunoita kolmeen ilmansuuntaan. Parvekkeen ilmansuunta lounas/etelä.

Spaces and materials

Construction and surface materials
betoni
Wall materials
Seinät pääosin maalatut, kylpyhuoneessa ja erillisessä wc:ssä laattaa.
Flooring materials
Lattiat pääosin parkettia, kylpyhuoneessa ja erillisessä wc:ssä laattaa.
Roofing material
Bitumikermi
Description of the living room
Olohuone yhdistyy saumattomasti avokeittiöön sekä ruokailutilaan. Olohuoneesta kulku lasitetulle parvekkeelle.
Description of the kitchen
Kaunis suomalaisen Novartin avokeittiö isolla saarekkeella. Varusteluna: Keraaminen liesi, liesituuletin, kalusteuuni, astianpesukone, 2x jääkaappi/pakastin.
Description of the bedrooms
Neljä makuuhuonetta, joissa kaikissa kiinteää kaappitilaa.
Description of the bathroom
Tyylikkään kylpyhuoneen yhteydessä oma sauna. Varusteluna: suihku, suihkuseinä, pesukoneliitäntä, allaskaappi, peilikaappi, bidee-suihku, wc-istuin. Sähköinen lattialämmitys.
Description of the toilets
Arkeen toimivuutta tuo erillis- wc, jossa varusteluna: allaskaappi, peili, bidee-suihku, wc-istuin.
Description of the sauna
Viehättävä sauna kylpyhuoneen yhteydessä. Sähkökiuas.
Type of sauna stove
sähkökiuas
Description of storage facilities
Asunnolle kuuluu lämmin irtaimistovarasto noin 2,6m2.
Other premises
Eteisessä runsaasti kiinteitä kaapistoja.

Plot and zoning

Plot size
1893 m²
Ownership of the plot
vuokrattu
Lessee of the plot
Helsingin kaupunki
Rent of the plot
79 400,00 €/vuosi
Plot rental period
31.12.2080
Zoning situation
Asemakaava
Company plot zoning information
Asemakaava. Kruunuvuorenrannan ja Laajasalon alueella on useita merkittäviä kaavahankkeita meneillään. Tutustu kaavoitukseen ja tarvittaessa kysy kaavoituksesta tai välittäjältä lisätietoja. Helsingin kaupunki p. 09 310 22111 tai https://kartta.hel. /# Laajasalo, Kruunuvuorenranta, Stansvikinkallion itäosa lisätietoja antaa: Tyko Saarikko, arkkitehti, p. (09) 310 37441. Kruunuvuorenranta, Kultakruununkaari, Haakoninlahdenpuisto lisätietoja antaa: Suvi Huttunen, arkkitehti, p: (09) 310 37335.

Housing company

Housing company name
Asunto Oy Helsingin Pojamankallio
Contact details of the property manager
Kiinteistö-Tahkola / Päivi Sartopuro paivi.sartopuro@kiinteistotahkola.fi p. 020 748 0088
Maintenance
huoltoyhtiö
More information about maintenance
Kotikatu Laajasalo
The housing company includes
sauna, talopesula, kuivaushuone, urheiluvälinevarasto, väestönsuoja, kaapeli-tv, Huoneistokohtaiset varastot
Housing company parking spaces
Parkkipaikkoja: 1
Housing company garage parking spaces
23
Information on the housing company’s parking spaces
Pysäköintitalo on kylmä ja autopaikat varustettu lämmityspistorasioilla. Pysäköintitalon autopaikkojen määrästä n. 20% soveltuu sähköauton lataukseen. Yksi liikuntaesteisille mitoitettu autopaikka sijaitsee vastapäisellä tontilla nro 49275/1. Autopaikkamaksu 55 euroa / kk. Suunnitteilla sähköautojen latausvalmiuden asennuttaminen. 5.4. saadun tiedon mukaan autopaikkoja ei ole vapaana.
Completed repairs
Taloyhtiössä suoritettu uudelle talolle normaaleja huolto ja kunnossapitotöitä.
Upcoming repairs
Rakennus on valmistunut v. 2020 ja lähivuosina tultaneen suorittamaan vain uudelle kiinteistölle ominaisia pienehköjä huoltokorjauksia.
Other details about the housing company
Yhtiökokous suunnitteilla pitää 14.5.2024 As Oy Pojamankallio on savuton kohde, eikä yhtiön välittömässä hallinnassa olevissa tai osakkaiden hallitsemissa tiloissa saa tupakoida. Kruunuvuorenrannassa taloyhtiön osakkailla on oikeus käyttää maksuttomasti Kruunuvuorenrannan Palvelu Oy:n ylläpitämiä yhteiskäyttötiloja, joita on mm. kuntosali, puuverstas, 2x juhla/asukastilaa, sekä suunnitteilla oleva saunakylä huikein merimaisemin. https://www.hel.fi/fi/uutiset/kruunuvuorenrannan-yhteiskerhotiloissa-kuntoillaan-nikkaroidaan-ja-juhlitaan Helsingin kaupunki on laskuttanut tonttivuokria virheellisesti vuosina 2020-2022. Virhe johtuu määräaikaisen tonttivuokran alennuksen (20%) poistamisesta. Näin ollen yhtiöltä on peritty rakennusaikaista tonttivuokraa vuosina 2020-2022, vastikerästi näiltä vuosilta yhteensä 48649,27 €. Hki-kaupungin kanssa neuvoteltu 2 vuoden koroton maksuaika maksulle. Tuleville vuosille tonttivuokran ja vuokrarästien osuudet hoitovastikkeesta ovat seuraavasti: 2024 3,787 €/m2/kk(+ indeksikorotus tonttivuokraan 2024). 2025 2,685 €/m2 kk (+ vuosittaiset indeksikorotukset tonttivuokraan 2024 ja 2025) Tonttivuokrassa huomioidaan edelleen 10% alennus keskeneräisestä raitioyhteydestä. Tämä alennus poistuu raitioliikenteen käyttöönottoa seuraavana vuonna.

Services and transportation connections

Services
Laajasalossa on toimivat peruspalvelut, koulut ja päiväkodit. Kehittyvä Kruunuvuorenranta tuo sillan mukana raitiovaunuyhteyden kantakaupunkiin arviolta vuonna 2027 ja Kruunuvuorenrantaan rakentuu jatkuvasti lisää uusia liiketiloja, asuntoja sekä palveluita kuten uusi koulu ja saunakylä. Alueella myös syksyllä 2023 valmistunut monipuolinen liikuntapuisto. Liikuntapuistoon sijoittuu tekonurmikenttä (50x70m), tenniskentät (tulossa), kuntoilualue, lähiliikunta-alue, liikunnallinen leikkialue, monitoimiareena sekä skeittipaikka sekä talvella luistelukenttä. Kruunuvuorenrannan lähikauppa, K-market Kruunuvuorenranta sijaitsee n. 650m päässä ja HSL lauttayhteys keskustaan sen vieressä. Etäisyys moderniin kauppakeskus Saareen n. 2,7 km, jossa ruokakaupat K-market sekä S-market, useita ravintoloita, kirjasto sekä kuntosali sekä apteekki, Alko sekä erikoisliikkeitä. Alepa, noin 2,4 km päässä. Laajasalon Kruunuvuorenranta on ainutlaatuinen yhdistelmä merellistä saaristoluontoa ja korkeatasoista urbaania arkkitehtuuria. Kruunuvuorenranta rakennetaan Kruunuvuorenselälle, vastapäätä kantakaupunkia. Vuoden 2030 alkupuolelle mennessä Kruunuvuorenrantaan rakennetaan koti 13 500 asukkaalle ja sinne syntyy noin 800 työpaikkaa. Kaikkialta Kruunuvuorenrannasta on korkeintaan muutaman sadan metrin matka merenrantaa kiertäville ulkoilureiteille tai luontopoluille.
More information about the services
Laajasalossa on useita luonnonkauniita uimarantoja sekä merellisiä puistoreittejä. Rantaviivaa on huikeat 25km, metsäpolut ja puistotiet houkuttelevat liikkumaan jalkaisin, pyörällä ja lumisena talvena hiihtäen. Laajasalossa on hyvät harrastus- ja sekä liikuntamahdollisuudet.
Traffic connections
Kruunuvuorenrannasta on hyvät yhteydet Herttoniemen metroasemalle bussilla sekä kantakaupunkiin HSL:n lautalla vain 20 minuutin matka. Lauttaliikenteen on tarkoitus jatkua Kruunusiltojen valmistumiseen asti ja lautta kulkee vuoden ympäri. Kruunusillat-raitiotie yhdistää alueen osaksi kantakaupunkia vuonna 2027.
Schools
Tahvonlahden ala-aste n. 1,4 km, Laajasalon peruskoulu (ala-sekä ylä-aste) n. 2,6 km. Herttoniemen yhteiskoulu ja lukio noin 6,2 km.
Kindergarten
Kruunuvuorenrannassa on kaksi uudehkoa päiväkotia, pk Hopealaakso n. 260 m, pk Borgströminmäki noin 1,4 km, pk Yliskylä n. 3,3 km. Luomupäiväkoti Kirsikka noin 3 km. Ruotsinkielinen pk Pilten Yliskylässä n. 3,5 km sekä lähimmät englanninkieliset päiväkodit Herttoniemenrannassa n. 3-4km.

Loans to our properties are handled conveniently through the Savings Bank

Apply for a mortgage from the Savings Bank without online banking credentials by filling in an electronic mortgage application.

Get a loan offer

The information provided by the loan calculator is indicative. Please note that the details of your final loan may differ slightly from the information provided by the calculator.

Other locations