Go to content

Päätie 9

Helsinki, Kaitalahti, Laajasalo, Kruunuvuorenranta

omakotitalo 1939 , 4 mh, k, rt, oh, sauna, 2 kph, 3 x wc, khh ja eteishalli

Built
1939
Surface area
135 m²
Debt-free price
625 000 €

Target description

Tervetuloa tutustumaan tunnelmalliseen talokaunottareen Päätielle Kaitalahteen. Tämä vuonna 1939 rakennettu omakotitalo on sinulle, joka arvostat vanhan talon tunnelmaa ja haluat elää kodissa, jolla on monta tarinaa kerrottavana. Kiinteistö on rakennettu kallion muotoja mukailevasti kolmeen kerrokseen. Alimmasta kerroksesta löytyy hurmaava aulatila, kodinhoitohuone, pesuhuone ja tilava sauna. Alapiha on suojaisa ja aidattu, joten se on turvallinen niin lapsille kuin lemmikeillekin! Keskimmäisessä kerroksessa on todella avara olohuone, kaunis keittiö, wc sekä yksi makuuhuone pariovien takana. Uskomattoman kauniit kierreportaat kuljettavat sinut lopulta ullakkokerrokseen, jossa on kolme makuuhuonetta sekä kylpyhuone. Piha jatkuu kerrosten yhteydessä eritasoisina terasseina tarjoten erilaisia mahdollisuuksia nauttia luonnonläheisyydestä ja ulkoilmasta. Tämä koti on selvinnyt niin pommituksista kuin tulipalostakin, ja asukkaat vuosikymmenien varrella ovat huoltaneet ja remontoineet sitä rakkaudella säilyttäen kuitenkin jo kunnioittavaan ikään päässeelle perinnetalolle ominaisia piirteitä! Sijainti luonnonläheisessä Kaitalahdessa, lähellä ulkoilumaastoja ja pienvenesatamaa kutsuu nauttimaan omakotitaloasumisesta huikealla paikalla. Kaitalahden kainaloon rakentuva Kruunuvuorenranta tulee yhdistämään alueen osaksi kantakaupunkia ja vuodesta 2027 raitiovaunu kulkee alle 1 km päästä. Tervetuloa tutustumaan, asunnon myyntiä hoitaa, Hanna Daw Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT Hyvän välitystavan lähettiläs 2021-2022 Puh. +358 400 810 002 hanna.daw@spkoti.fi Nikita Missiouk Yrittäjä, LKV Puh. 044 244 6364 nikita.missiouk@spkoti.fi

Basic information

Target number
20146026
Location
Päätie 9, 00590 Helsinki
Type
omakotitalo
Apartment description
4 mh, k, rt, oh, sauna, 2 kph, 3 x wc, khh ja eteishalli
Rooms
5 Rooms
​​Living space surface area
135 m²
Other floor area
17 m²
Total surface area
152 m²
More information about the area
Asuintilojen pinta-ala yhteensä: 135 m2, kerrosala 140 m2 ja kokonaisala 152 m2. Tieto perustuu Suomen Asiakastiedon ja Helsingin Kaupungin "Rakennustiedot" ja "Rakennus- ja huoneistotuloste" tietoihin.
Floors
1
Residential floors
3
Year of construction
1939
Commissioning year
1939
Release
sopimuksen mukaan

Prices and costs

Hintatiedot

Selling price
625 000,00 €
Debt-free price
625 000,00 €
Price per square meter
4 629,63 €/m²

Muut maksut

Property tax
745,42 €
More information about fees
Käyttökustannukset omakotitalossa vaihtelevat omien käyttötottumusten ja sopimusten mukaan. Nykyisellä perheellä vuoden 2023 sähkönkulutus sisältäen lämmityksen sekä käyttösähkön 35610,00 kWh. Mikäli sähkönhinta on noin 0,08€/kWh, kustannus noin 240€/kk + siirto/verot. Kaupungin kunnossapitomaksu noin 50 euroa / v + ALV 24 %. Kiinteistöverotieto perustuu vuoden 2023 verotustietoon. Jätehuolto nykyisellä omistajalla 443 / v. Jätevesi nykyisellä omistajalla 460 e / v.

More information about the apartment

More information
valokuitu, muu verkkoyhteys
The apartment includes
oma sauna, tie perille, kuntotarkastus tehty, sähköliittymä siirtyy, antenni, kosteusmittaus tehty
Energy class
F2018
Additional energy class information
21.1.2021-21.1.2031.
Condition
hyvä
More information about condition
Kiinteistöä on säännöllisesti ylläpidetty ja remontoitu mutta vanhan talon tapaan, normaalia ikääntymistä ja kulumista on havaittavissa. Tarkemmin kuntoon voit tutustua 20.2.2024 suoritetun kuntotarkastuksen perusteella. Talokatsastus 20.2.2024 Kuntotarkastuksessa ilmi tulleet oleellisemmat havainnot ja korjaustarpeet: - Suositellaan varautumaan huippuimurin uusimiseen 0...3 vuoden aikajaksolla. - Vesikatteen maalipintojen huolto ruosteenestokäsittelyllä ja maalipaikkauksella tarvittavilta osin 0...1 vuoden aikajaksolla. - Ulkoseinien lautaverhouksen huoltomaalaus puuttuvilta osin 0...3 vuoden sisällä - Viemärintuuletusputken läpiviennin säänkestävät elastiset tiivistemassaukset uusitaan 0...1 vuoden aikajaksolla. Samalla tarkastetaan muiden tiivistemassausten kunto ja tiivistetään tarvittaessa. - Lämminvesivaraajien lämmitysvastukset ovat ikääntyneet. Suositellaan varautumaan vastuksien uusimiseen 0…3 vuoden aikajaksolla. - Suositellaan varautumaan märkätilojen uusimiseen 0...3 vuoden aikajaksolla. Tarkastuksen yhteydessä ei havaittu sellaisia tekijöitä, jotka estäisivät tilojen käytön, vaikka tekninen käyttöikä olisi lähitulevaisuudessa jo saavutettu.
Heating system
sähkö, Ilmalämpöpumppu
Fireplace
hormi olemassa, muu
Other description of the fireplace
Takkasydän olohuoneessa.
Ventilation
painovoimainen, koneellinen poisto
Water supply
porakaivo
Drain
kunnan
Transferred subscriptions
Viemäriliittymä.
Completed repairs
2023 rakennettu väliseinä sekä ovi eteisen ja olohuoneen väliin. Yläterassin maalaus vettä eristävällä pinnoitteella. 2021-2022 Pintaremonttia tapetointia, kaakeleiden maalausta, olohuoneen ja olohuoneen viereisen makuuhuoneen lattia muutettu lauta lattiaksi. 2021 Vedensuodatin uusittu 2019 ulkoportaat terassilta 2018 painesäiliö 2018 keittiö ja keittiön lattia eristeineen, keskikerroksen makuuhuone 2018/2004 sähköpatterit 2018/2004/2000 vesiputket 2015 ilmalämpöpumppu 2010 porakaivon pumppu 2007 kellarikerroksen askarteluhuoneen, vaatehuoneen ja saunaosaston remontin lopputarkastus 2004/2003 Ikkunat uusittu, keskikerroksen ovet ja yläkerran terassinovi 2002 takkasydän, peltikatto ja piippu (muurattu n. vesikatosta alkaen uusiksi, piipunhattu) 2004 pesuhuone ja sauna 2003 yläkerran kaksi pienempää makuuhuonetta 2006 terassi (osittain korjattu 2020) 2005 aita (osittain korjattu 2020) 2003 vedensuodatin n. 2000-luvulla vesivaraajat 90-luvulla: keskikerroksen isot ikkunat

Spaces and materials

Construction and surface materials
puu, kivi, tiili, betoni
Rakennusmateriaali: Rakennus on alakerroksen osalta betonirunkoinen ja yläkerroksen osalta puurunkoinen omakotitalo, jonka ulkoverhouksena on lomalaudoitus. Talo on perustettu betonianturan ja betonisokkelin varaan. Lattiarakenteena on pohjakerroksen osalta maanvarainen betonilaatta ilman alapuolista lämmöneristettä. 1. kerroksessa alapohjarakenteena on osin. ns. rossipohjaa. Vesikaton muotona on harjakatto ja vesikatteena on käytetty tiilikuvioista profiilipeltikatetta.
Wall materials
Tapetti, maali, tiili, paneeli, kaakeli, betoni.
Flooring materials
Lauta, terassimatto, laatta, laminaatti.
Roof type
Harjakatto
Roofing material
Peltikate Rannila 2003
Roofing materials
Levykattoa, paneeli, kipsilevy, maali.
Description of the living room
Valoisa ja tilava olohuone, jossa lämpöä ja tunnelmaa tuomassa mm. takkasydän.
Description of the kitchen
Viehättävä avokeittiö, joka yhdistyy saumattomasti ruokailutilaan. Laadukkaat, kotimaiset Nixi-keittiön kaapistot uusittu kokonaisuudessaan 2018. Runsaasti lasku- ja säilytystilaa. Varusteina induktiotaso, liesituuletin (suodattimella), uuni, integroitu astianpesukone, täyskorkea jääkaappi- ja pakastin.
Description of the bedrooms
Tunnelmalliset makuuhuoneet yläkerrassa 3 kpl, keskikerroksessa 1 valoisa makuuhuone, joka soveltuu hyvin myös työhuoneeksi. Kellarikerroksessa iso aulatila, joka soveltuu monenlaiseen tarpeeseen.
Description of the bathroom
Kellarikerros: kph+s, jossa varusteina kaksi suihkua, amme, suihkuseinä, lattialämmitys, wc-istuin, bidee-suihku, allas, pyyhekuivausteline (sähkö). Yläkerta: suihkukaappi, wc-istuin, bidee-suihku, allas, peili.
Description of the toilets
Keskikerroksessa erillinen wc. Varusteina wc-istuin, allas, peili.
Description of the sauna
Tilava sauna kellarikerroksen kylpyhuoneen yhteydessä. Varusteina sähkökiuas ja lauteet.
Type of sauna stove
sähkökiuas
Description of the utility room
Kellarikerroksessa tilava kodinhoitohuone, jossa hyvin lasku- ja kaappitilaa. Varusteina kurasyöppö, pesukoneliitäntä ja paikka kuivausrummulle, allas ja hana.
Description of storage facilities
Ulkovarastot: Alapihalla kolme kylmää varastoa. Keskiosassa portaiden vieressä kylmä varasto. Vaatekomero, vintti.
Other premises
Runsaasti erilaisia komeroja/varastotiloja.

Plot and zoning

Plot size
563 m²
Plot’s planning permission
Rakennusoikeus on käytetty.
Type of plot
Rinnetontti
Property ID
91-49-174-30
Ownership of the plot
oma
Lisätietoja tontista
Monimuotoinen tontti, jossa osin jyrkkää kalliota, tasaista nurmialuetta alaosassa ja tasaisempaa kallioaluetta tontin yläosassa.
Zoning situation
Asemakaava
Plot zoning information

Helsingin Kaupunki p. 09 310 22111. Alueella useampi a kaavasuunnitelmia meneillään mm. Laajasalon renessanssi alueen kehittämissuunnitelma, Yliskylänlahti, Stansvikin kallion itäosa, kultakruununkaari. Lisätietoja suunnitelmista välittäjältä ja Helsingin kaupunki 09 310 22111 tai https://kartta.hel.

Ranta
ei rantaa
Pihan kuvaus
Monitasoinen ulkotilaratkaisu. Ylä- ja keskikerroksilla omat viihtyisät terassit sekä tontin yläosassa tasaisempaa kallioaluetta. Tontin alaosassa viihtyisä ja tilava sekä aidattu nurmialue, johon kesällä 2023 laitettu siirtonurmikko.

Services and transportation connections

Services
Päätie sijaitsee Laajasalon Kaitalahdessa, joka on yksi Helsingin halutuimpia omakotitaloalueita Kruunuvuorenrannan kainalossa. Meren ja luonnon ympäröimässä Kaitalahdessa asut upeassa kylämäisessä, ja turvallisessa asuinympäristössä, kuitenkin Kruunuvuorenrannan palveluiden ja siltayhteyden kehittyessä vain kävelyetäisyyden päähän. Kruunusillat valmistuvat vuonna 2026 ja vuodesta 2027 pääset kulkemaan raitiovaunulla keskustaan kantakaupunkiin vaivatta vain vartissa. Lähipalvelut kuten päiväkodit (Hopealaakson päiväkoti n. 850m), Kruunuvuorenrannan liikuntapuisto (n. 850m) ja Kauppakeskus Saari n. 2,6km. Lähikauppa Alepa n. 1,2km ja Kruunuvuorenrannan K-market n. 1,3km. Laajasalosta löytyy monipuoliset harrastusmahdollisuudet niin aikuisille kuin lapsille. Lapsille alueelta löytyy mm. tanssi-, taide-, jalkapallo-, tennis- ja partioharrastukset ja aikuisille löytyy alueelta mm. golf kenttä, Laajasalon naisvoimistelijoiden liikuntatunnit, joogaa sekä kuntosaleja. Yliskylän urheiluhalleilla mahdollisuus harrastaa tennistä, sulkapalloa ja padelia.
More information about the services
Laajasalo on Helsingin suurin saari josta löytyy jopa 25km rantaviivaa, tarjoten asukkailleen upeita ulkoilureittejä, uimarantoja, pienvenesatamia ja talviuintipaikkoja. Kaitalahdessa asuvia hemmottelee Tullisaarenpuiston upeat reitit lenkkeilyyn sekä Kruunuvuorenlammen luonnonsuojelualueen ainutlaatuiset ulkoilumaastot. Pyysaaren kesäravintola n. 850m. Modernista kauppakeskus Saaresta löytyy monipuoliset ja arkea tukevat kauppapalvelut kuten S-market, K-supermarket, apteekki, Alko, suutari ja useita pienliikkeitä ja ravintoloita. Lisäksi kauppakeskuksen yhteydessä kirjasto sekä kuntosalipalvelut.
Traffic connections
Päätieltä kulkee bussi nro. 88 Yliskylän kautta Herttoniemen metroasemalla, etäisyys pysäkille n. 150m. Bussi 84 Gunillantieltä Herttoniemenrantaan, etäisyys pysäkille n. 950m. HSL Lauttayhteys kantakaupunkiin n 1,2km. Lauttamatka kestää yhteen suuntaan noin 20 minuuttia. Lauttaliikenne kulkee kesällä kaikkina päivinä ja talvella arkisin noin kello 7-22. Talviviikonloppuisin lautta kulkee noin klo 10-18. Omalla autolla sujuva yhteys itä-väylälle ja Kehä 1:selle. Rakenteilla oleva Kruunusillat valmistuu etäisyydeltään noin 800 metrin päähän ja raitiovaunuliikenne kantakaupunkiin aloittaa kulkemisen vuonna 2027.
Schools
Tahvonlahden ala-aste n. 1,4km, Laajasalon peruskoulu (ylä- ja ala-aste) n. 2,6km.
Kindergarten
Laajasalosta löytyy runsaasti sekä kunnallisia että yksityisiä päivähoitomahdollisuuksia. Lähimmäinen päiväkoti Hopealaakson päiväkoti n. 850m, pk Yliskylä n. 1,3km, pk Borgstrominmäki n. 1,4 km. Luomupäiväkoti Kirsikka n. 2km. Ruotsinkielinen Daghemmet Pilten 2,6km. Lähimmät Englanninkieliset päiväkodit löytyvät Herttoniemenrannasta mm. Duckies, Bumblebees n. 3km.

Loans to our properties are handled conveniently through the Savings Bank

Apply for a mortgage from the Savings Bank without online banking credentials by filling in an electronic mortgage application.

Get a loan offer

The information provided by the loan calculator is indicative. Please note that the details of your final loan may differ slightly from the information provided by the calculator.

Other locations