Go to content

Mikonkatu 11

Helsinki, Kluuvi / Keskusta

kerrostalo 2012 , 3 h, k, kh, vh, 2 p (Yj. 3h+kk)

Built
2012
Surface area
69 m²
Debt-free price
640 000 €

Target description

Sijainti täysin omassa rauhassaan keskellä kaupunkia! Jotain vanhaa ja paljon uutta! Sisäänkäynti Mikonkadulta arvokkaan kivilinnan kautta sisäpihan rakennukseen, joka on valmistunut vuonna 2012. Esteetön sisäänkäynti on Vuorikadun puolelta. Täällä pääset nauttimaan keskusta-asumisesta ilman, että kaupungin syke häiritsisi kodin rauhaa. Ravintolat, kulttuuritapahtumat, kaupat, kauppatori ja merenrantojen lenkkimaastot ovat kaikki lähelläsi. Läpitalon asunnon tilaratkaisu on hyvä: makuuhuoneet ovat asunnon itäpuolella, ja erittäin tilava olohuone sekä keittiö jäävät länsipuolelle. Parvekkeet ovat asunnon molemmilla puolilla: toinen makuuhuoneen ja toinen olohuoneen yhteydessä. Taloyhtiön sauna on samassa rapussa. Pesutupa on viereisessä rakennuksessa. Asuntokaupan yhteydessä voit ostaa autohallipaikan hintaan 60 000 euroa. Hallista pääset hissillä kotiisi. Otathan yhteyttä ja sovitaan esittelyaika. Anne Korkeakoski 040 934 1111 anne.korkeakoski@spkoti.fi

Basic information

Target number
20983624
Location
Mikonkatu 11, 00100 Helsinki
Type
kerrostalo
Ownership type
oma
Apartment description
3 h, k, kh, vh, 2 p (Yj. 3h+kk)
Rooms
3 Rooms
​​Living space surface area
69 m²
Total surface area
69 m²
Floors
4
Residential floors
8
Year of construction
2012
Commissioning year
2012
Release
15.11.2023

Prices and costs

Selling price
640 000,00 €
Velkaosuus
0,00 €
Debt-free price
640 000,00 €
Maintenance fee
420,90 €/kk
Yhtiövastike yhteensä
420,90 €/kk
Price per square meter
9 275,36 €/m²
Water fee
15,00 € / hlö / kk
Type of water fee
henkilöluvun mukaan
Sauna fee
20,00 €/kk
More information about fees
Huoneistoissa on vesimittarit, ennakkona veloitetaan 15 eur/hlö/kk. Laskutus tasataan toteutuneen käytön mukaan vuosittain, kylmä vesi 4 eur/m3 ja lämmin vesi 9 eur/m3. Mahdollisten ylimääräisten tasauslaskujen osalta, mm. osakasmuutosten yhteydessä, osakkaan tulee toimittaa mittarilukemat isännöitsijälle laskutusta varten. Hallituksella on valtuudet veloittaa kaksi ylimääräistä hoitovastiketta tilikauden aikana mikäli tilanne niin edellyttää. Lämmön ja viilennyksen kulutuksesta vastaavat talojen 1 ja 2 osakkeenomistajat talokohtaisesti siten, että sekä lämmitykseen että viilennykseen kuluvan energian lopullisten vuotuisten kulujen osalta suoritetaan tasauslaskutus kunkin vuoden lopussa, jolloin laskutetaan tai hyvitetään osakkaita pinta-alan mukaisesti. Vastike voidaan myös jakaa ja periä erillisenä hoito- ja energiavastikkeena. Osakkeina olevista autohallipaikoista veloitettava vastike on 6,10 euroa/m2. Myytävä hallipaikka nro 14, vastike 61 euroa/kk. Asunto Oy Mikonkatu 11 Helsinki -yhtiön osakeluettelo on siirretty Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään. Huoneiston D 39 osakkeiden 34456 - 35145 osakeryhmätunnus on OHQB4PQ222BZNN30. Autopaikka nro 14 osakkeen 47939 osakeryhmätunnus on OHSUT8LLQQDA421. Ostajan tulee hakea omistusoikeutensa rekisteröintiä huoneistotietojärjestelmään Maanmittauslaitokselta kahden kuukauden kuluessa kauppakirjan allekirjoituksesta. Samalla ostajan on toimitettava paperinen osakekirja Maanmittauslaitokselle mitätöitäväksi. Mikäli edellä mainittu määräaika laiminlyödään, seuraa tästä hakemusmaksun korotus. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista mahdollisista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta.
Other restrictions on use and transfer
Yj:n 7 § lunastuslauseke koskee autohallipaikkoja. Jos autohallipaikka siirtyy uudelle omistajalle asuinhuoneiston kaupan yhteydessä, ei muilla osakkailla ole siihen lunastusoikeutta.

More information about the apartment

Balcony type
lasitettu
Balcony orientation
itä, länsi
The apartment includes
hissi, parveke, kaapeli-tv
Storage use
kellarikomero myyjän käytössä
More information
välitysliike on vastaanottanut avaimet
Energy class
D2013
Condition
hyvä
Heating system
kaukolämpö, muu
More information about the heating system
Koneellinen iv/lto, maakylmä.
Views
Huoneiston kummallakin puolella lasitetut parvekkeet sisäpihanäkymin. Makuuhuoneiden puoli itään ja olohuone länteen.
Other trade-significant information
Huoneiston ja yhtiön välisen kunnossapitovastuun jakautuminen yhtiöjärjestyksen 15§. Yhtiöllä on yhteisjärjestely- ja rasitesopimus naapurikiinteistöjen kanssa koskien pysäköintilaitosta, sen ajoluiskaa ja kulkuyhteyttä, autopaikkojen käyttöä, yhteisiä seiniä, sprinklereitä, lvis-laitteita, poistumistietä, yhteistiloja, yhteispihaa, jalankulkua, kiinteistönhuoltoa, pihakantta ja liittymärakenteita.

Spaces and materials

Construction and surface materials
betoni, teräs
Roof type
Harjakatto
Roofing material
Peltikate
Description of the living room
Lattia parkettia, seinät maalattu.
Description of the kitchen
Lattia parkettia, seinät maalattu. Kalusteväli laatoitettu, työtasot kiveä. Jääkaappi/pakastin, integroitu mikroaaltouuni, astianpesukone, liesituuletin, induktioliesi, erillisuuni.
Description of the bedrooms
Lattia parkettia, seinät maalattu.
Number of bedrooms
2
Description of the bathroom
Lattia ja seinät laatoitettu. Suihku, suihkuseinä. Pesukoneliitäntä, vesikiertoinen lattialämmitys. Allas ja allaskaappi. Peilikaappi. Wc-istuin ja bidee.

Plot and zoning

Plot size
1739 m²
Ownership of the plot
oma
Zoning situation
Asemakaava
Company plot zoning information
Helsingin kaupunki 09 310 1691.

Housing company

Housing company name
Asunto Oy Mikonkatu 11 Helsinki
Contact details of the property manager
Kiinteistö-Tahkola Helsinki Oy Isännöitsijä Eevert Holma 020 7488 259 eevert.holma@kiinteistotahkola.fi Itälahdenkatu 15-17, 00210 Helsinki
Maintenance
huoltoyhtiö
More information about maintenance
Kotikatu Ydin-Helsinki
Information on the housing company’s parking spaces
Yhtiöllä ei ole yhtään autopaikkaa, kaikki ovat osakkeina. Osakasomisteisia autopaikkoja 48 kpl. Yhtiöjärjestyksen 7§ lunastuslauseke. Autohalliin ajo Yliopistonkadulta. Autopaikoissa on latausvalmius.
Completed repairs
2022 Mikonkadun puoleisen katon lumiesteiden asennus. PTS-suunnitelma. Autohallikannen betonisaumojen tiivistys. Ilmanvaihtokanavien puhdistus ja ilmamäärien säätö. Huoneistojen palovaroittimien uusinta. 10-vuotistarkistuksiin liittyviä huoneistojen välisiä äänimittauksia. 2021 Autopaikkojen sähköistys latauspistokkeita varten. Kiinteistön kuntoarvio. 2020 D-talon saunaremontti
Upcoming repairs
2023 Mikonkadun puoleisten liiketilojen ikkunapuitteiden maalauskorjaus päätetty. 2023 Suunniteltu A-talon eteläpuolen ikkunoiden huoltomaalaus. 2025 Suunniteltu LVI-säätöjärjestelmän uusinta ja valaisimien modernisointi.
Number of commercial premises
4
Area of commercial premises
369,0 m²
Other details about the housing company
Talo 2: Sähkötekninen tila, talovarasto, lastenvaunuvarasto, huoneistokohtaiset irtainvarastot ja saunaosasto. Jatkuvatoiminen termostaatilla ohjattava huoneistokohtainen ilmanvaihto koneellinen tulo ja poisto lämmöntalteenotolla sekä viilennyksellä. Yhtiö on liitetty Helsingin kaukokylmään. Yhtiöllä on oikeus käyttää Asunto Oy Vuorikatu 4 Helsingin omistamassa kiinteistössä sijaitsevaa pesulaa ja kuivaushuonetta. Käyttöoikeus sekä huolto- ja ylläpitokustannukset jaetaan suhteessa Asunto Oy Mikonkatu 11 Helsinki 59% ja Asunto Oy Vuorikatu 4 41%. Lämmönjako vesikiertoinen lattialämmitys. Asunnoissa on kuvalliset ovipuhelimet ja sähkötoimiset palovaroittimet. Asunnoissa ja autohallissa on automaattinen sammutusjärjestelmä. Vuorikadun puolelta on esteetön kulku D-rappuun.

Loans to our properties are handled conveniently through the Savings Bank

Apply for a mortgage from the Savings Bank without online banking credentials by filling in an electronic mortgage application.

Get a loan offer

The information provided by the loan calculator is indicative. Please note that the details of your final loan may differ slightly from the information provided by the calculator.

Other locations