Go to content

Rosalankuja 2

Helsinki, Kruunuvuorenranta, Laajasalo

kerrostalo 2017 , 1h, avokeittiö, kph ja lasitettu parveke (Yj:n mukaan 1h+kt)

Built
2017
Surface area
33.5 m²
Debt-free price
199 000 €

Target description

Ajaton ja tyylikäs ylimmän kerroksen yksiö halutulla sijainnilla Kruunuvuorenrannasta. Asunto sopii niin sijoitusmielessä tulevaa arvonnousua odottavalle tai omaksi kodiksi, jolloin nykyinen vuokrasopimus tulee irtisanottavaksi keväällä 2024. Asunto on vuokrattu 1.4.2023 alkaen (740e+vesi) ja ensimmäinen irtisanomisajankohta sopimukselle on 1.3.2024. Tämä vuonna 2017 valmistunut taloyhtiö koostuu 78 asunnosta ja on taloudellisesti vakaa. Nyt myynnissä oleva asunto on ihanan valoisa ja pohjaratkaisultaan avoin. Keittiö sijaitsee yhdellä seinustalla ja sen ääreen mahtuu mukavasti neljän hengen ruokapöytä. Oleskelutilat ja sänky on helppo sijoittaa loogisille paikoilleen ja oleskelutilaa jatkaa etelän suuntainen lasitettu parveke! Kylpyhuone on tilava ja sinne mahtuu hyvin myös pyykinpesukone. Taloyhtiön yhteiset tilat kuten kauniisti sisustettu asukasolohuone, on omiaan etätyöskentelyyn ja seurusteluun isommalla porukalla. Taloyhtiön pesutupa ja kuivaushuoneet, ulkoiluvälinevarastot sekä sauna lisäävät asumismukavuutta. Kruunuvuorenrannassa asuvat saavat lisäksi nauttia maksuttomasti alueella sijaitsevista yhteistiloista kuten kerhohuoneista, kuntosalista ja verstaasta. Bussiyhteys Herttoniemen metroasemalle, lähtee noin 100 metrin päästä ja HSL:n lauttaliikenne mahdollistaa kulkemisen keskustaan suoraan Kruunuvuorenrannasta. Rakenteilla oleva Kruunusillat tuo pikaraitiovaunuliikenteen alueelle vuonna 2027, joten kulkuyhteydet paranevat entisestään. Kesäisin kaupunkipyöräpysäkki löytyy ihan kulman takaa ja takapihalta pääset myös suoraan ihanille merenläheisille luontoreiteille, joista nautit vuodenajasta toiseen. Rosalankuja 2 sijaitsee erinomaisella paikalla lähellä hyviä liikenneyhteyksiä, luontoa sekä Yliskylän että Kruunuvuorenrannan palveluita! Sovithan oman esittelyaikasi, asuntoa sinulle esittelee; Hanna Daw Laillistettu kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT Hyvän välitystavan lähettiläs 2021 & 2022 Puh. 0400 810 002 / hanna.daw@spkoti.fi

Basic information

Target number
20826106
Location
Rosalankuja 2, 00590 Helsinki
Type
kerrostalo
Ownership type
oma
Apartment description
1h, avokeittiö, kph ja lasitettu parveke (Yj:n mukaan 1h+kt)
Rooms
1 Rooms
​​Living space surface area
33.5 m²
Total surface area
33.5 m²
Floors
5
Residential floors
5
Year of construction
2017
Commissioning year
2017
Release
muu ehto
More information about vacating
vuokrattu

Prices and costs

Rent
740,00 €/kk
Selling price
92 003,90 €
Velkaosuus
106 996,10 €
Debt-free price
199 000,00 €
Maintenance fee
244,55 €/kk
Financing fee
918,00 €/kk
Yhtiövastike yhteensä
1 162,55 €/kk
Price per square meter
5 940,30 €/m²
Water fee
10,00 € / hlö / kk
Type of water fee
oma mittari
More information about fees
Hoitovastike sisältää tontin vuokran sekä lämmityksen (kaukolämpö), vesimaksuennakko 10 euroa/hlö/kk. Vedenkulutuksen tasaus kerran vuodessa. Asuntoa koskee rakennusaikainen pääomalaina 106996,10e / 30.10.2023. Nykyinen osakas maksaa lainaosuutta takaisin kuukausittain rahoitusvastikkeena 918 e / kk. Mikäli lainaosuuden maksaa pois, rahoitusvastike poistuu. Lainan poismaksu onnistuu kahdesti vuodessa, maaliskuussa ja syyskuussa. Tieto poismaksusta tarvitaan viimeistään edellisen kuukauden aikana. Sauna: 20,00 €/kk Autopaikkavuokra KP 4: 60,00 €/paikka/kk Yhtiökokouksessa valtuutettiin hallitus tarvittaessa perimään enintään 2kk hoito- ja/tai pääomavastike.
Other restrictions on use and transfer
Lunastusoikeus koskee ainoastaan autohalliosakepaikkoja, ei asuntoja. Kts. yhtiöjärjestys kohta 8.

More information about the apartment

Balcony type
lasitettu
Balcony orientation
etelä, länsi
More information
laajakaista
The apartment includes
hissi, parveke, kaapeli-tv
Energy class
C2013
Condition
hyvä
Heating system
kaukolämpö, muu
More information about the heating system
Ilmanvaihto: koneellinen ilmanvaihto
Views
Iso lasitettu etelänsuuntainen parveke, josta viehättävät näkymät yli talojen ja kallioiden.
Other trade-significant information
Kerätyt rahoitusvastikkeet on kirjanpidossa tuloutettu, lainaosuussuoritukset on 2021 tilikauden osalta rahastoitu. Taloyhtiö on päättänyt 15.6.2022 reklamoida perustajaosakas Lujatalo Oy:tä julkisivututkimuksen havainnoista, joissa korjausten karkea kustannusarvio n. 985.000,00 €. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa 27.3.2023 päätettiin mm. yksimielisesti sallia Lujatalo Oy:lle pääsyn tekemään korjauksia heidän esittämällään tavalla pyrkien kuitenkin vaikuttamaan taloyhtiön kannalta parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Isännöitsijältä saadun tiedon mukaan huoneistot pääosin omistusasujien käytössä, Ålandsbanken Bostadsfond Specialplaceringsfon omistaa yhtiössä 20 huoneistoa ja 10 autopaikkaa.

Spaces and materials

Construction and surface materials
betoni
Wall materials
pääosin maali, kph laatta.
Flooring materials
pääosin parketti, kph laatta.
Roof type
Tasakatto
Roofing material
Huopakate
Description of the living room
Valoisa ja avara oleskelutila, johon on helppo sisustaa kaikki kodin toiminnot. Tilaan mahtuu hyvin myös 4 hlö ruokapöytä. Isot ikkunat olohuoneessa tuovat asuntoon ilmavuutta ja ylimmän kerroksen näkymät ihastuttavat.
Description of the kitchen
Kaunis keittiö yhdellä seinällä, jossa varusteluna: jääkaappi-pakastin, liesi, liesituuletin, uuni, astianpesukone.
Description of the bathroom
Mukavan kokoinen kylpyhuone, jossa tilaa myös pyykkihuollolle. Varusteluna: suihku, wc-istuin, bideesuihku, peilikaappi, käsienpesuallas, allaslaatikosto, pesukoneliitäntä, rättipatteri ja lattialämmitys (mukavuuslämmitys sähkö).
Description of storage facilities
Häkkivarasto
Other premises
Iso lasitettu parveke on lisähuone lämpiminä päivinä. Parvekkeella sekä ikkunoissa kaihtimet.

Plot and zoning

Plot size
5073 m²
Ownership of the plot
vuokrattu
Lessee of the plot
Helsingin kaupunki
Rent of the plot
153 475,00 €/vuosi
Plot rental period
31.12.2080
Zoning situation
Asemakaava
Company plot zoning information
Asemakaava. Helsingin kaupunki 09 310 22111 tai https://kartta.hel.fi/ Valmistella olevia kaavoja lähettyvillä: Kruunuvuorenranta, Kultakruununkaari, Kruunuvuorenrannan keskuskorttelit

Housing company

Housing company name
Asunto Oy Helsingin Rosalanmäki
Contact details of the property manager
Laajasalon Isännöinti Neliapila Oy Pasi Vähä-Touru, pasi@isneliapila.fi, puh. 0504769434
Maintenance
huoltoyhtiö
Information on the housing company’s parking spaces
Toteutetut autopaikat, joista yhtiön hallinnassa 18kpl ja osakkeina yhteensä autohallissa 30 kpl ja pihalla 3 kpl. Yhtiön parkkipaikat 18 kpl sijaitsevat Kruunuparkki 4 hallissa, isännöitsijältä saadun tiedon mukaan tällä hetkellä on vapaana parkkipaikkoja. Paikoilla mahdollisuus ladata hybridi/sähköautoa. Kuukausikustannus on 60 euroa/kk.
Completed repairs
2018-2019: rakentajan 1-vuotis korjauksia. 2019: asukasolohuoneen kalustaminen ja sisustaminen, porrashuoneen infonäytöt. 2020: lukitusuudistus. 2021: autohallipaikkojen sähköistyksen taustajärjestelmä. 2023: rakennuttajan takuukorjauksia (julkisivu)
Upcoming repairs
Asunto Osakeyhtiön hallituksen kunnossapitotarveselvitys: Julkisivun kunnostuskorjauksia, katon, yleisten tilojen ja autohallin kuntokartoitus. Ilmanvaihdon säätö ja kartoitus.
Repairs have been decided
Ei päätettyjä remontteja
Other details about the housing company
Taloyhtiössä erittäin viihtyisä asukkaiden "olohuone" / kerhotila, jota voi käyttää mm. etätyöskentelyyn tms. Lisäksi saunaosasto, pesutupa, kuivaushuone, urheiluvälinevarasto, verstas, vaunuvarasto ja autohalli + autopaikkoja. Taloyhtiössä Elisa laajakaista (4e/kk), kaapeli-tv.

Services and transportation connections

Services
Laajasalossa palvelut ovat kehittyneet hyvin alueen kehittyessä. Moderni kauppakeskus Saari n. 1,2km, jossa ruokakaupat (K-market sekä S-market, useita ravintoloita, kirjasto sekä kuntosali. Myös apteekki, alko sekä erikoisliikkeitä. Lähikauppa Alepa, noin 300m päässä.
More information about the services
Laajasalossa on useita luonnonkauniita uimarantoja sekä merellisiä ravintoloita ja puistoreittejä. Rantaviivaa on huikeat 25km, metsäpolut ja puistotiet houkuttelevat liikkumaan jalkaisin, pyörällä ja lumisena talvena hiihtäen. Laajasalossa on hyvät harrastusmahdollisuudet sekä liikuntamahdollisuudet. Kehittyvä Kruunuvuorenranta tuo sillan mukana raitiovaunuyhteyden kantakaupunkiin arviolta vuonna 2027 ja Kruunuvuorenrantaan rakentuu jatkuvasti lisää uusia liiketiloja, asuntoja sekä palveluita kuten uusi koulu, saunakylä sekä jo rakenteilla oleva ja osittain valmistunut liikuntapuisto. Liikuntapuistoon sijoittuu tekonurmikenttä (50x70 m), kolme padel‐kenttää, kuntoilualue, lähiliikunta‐alue, liikunnallinen leikkialue, monitoimiareena, petanque-kenttä sekä skeittipaikka.
Traffic connections
Bussipysäkki noin 100m (88 & 88B). Herttoniemen metroasema noin 3,7km. Kesäkäytössä olevien kaupunkipyörien pysäkki lähimmällä bussipysäkillä. HSL lauttaliikenne Kruunuvuorenrannasta kantakaupunkiin vuoden ympäri, etäisyys satamaan n. 2km.Tuleva raitiovaunulinja Hakaniemeen aloittaa kulkemisen arviolta vuonna 2027 ja lähipysäkki vain noin 100m päässä kotiovelta.
Schools
Tahvolanlahden ala-asteen koulu noin 700m ja Laajasalon peruskoulu sivukoulu noin 1,3km. Yläkoulut: Laajasalon peruskoulu noin 1,3km, Helsingfors stad Brändö gymnasium noin 2,1km ja Herttoniemen yhteiskoulu ja lukio noin 3,6km.
Kindergarten
Lähin päiväkoti Börgströminmäki samalla kadulla noin 20m päässä, Päiväkoti Nalle noin 250m, lisäksi kolme muuta päiväkotia noin 800m säteellä.

Loans to our properties are handled conveniently through the Savings Bank

Apply for a mortgage from the Savings Bank without online banking credentials by filling in an electronic mortgage application.

Get a loan offer

The information provided by the loan calculator is indicative. Please note that the details of your final loan may differ slightly from the information provided by the calculator.

Other locations