Go to content

Heinätie 7

Helsinki, Töyrynummi

omakotitalo 1957 , 1. krs: eteinen, k, ruokas, oh, wc. 2. krs: 2 mh, ullakkotilat. Kellarikrs: talouskellari, pukuh, pesuh, s, tekninen tila, var ja autotalli

Built
1957
Surface area
100 m²
Debt-free price
338 000 €

Target description

Lämminhenkinen, kuntotarkastettu omakotitalo Töyrynummella 672 m2 kadunvarsitontilla. Kauniin keltainen, ryhdikäs rintamamiestalotyyppinen omakotitalo odottaa uutta talonpitäjää. Talo on valmistunut vuonna 1957. Uusi omistaja tulee olemaan vasta kolmas talon historiassa: täällä on viihdytty! Kunnostuksia on tehty säännöllisesti ja seuraava omistaja saakin asuttavakseen talon, jonka kanssa on hyvä jatkaa! Tilat kolmessa kerroksessa suovat asumiselle mukavat puitteet. Huomio kiinnittyy nopeasti taloon tulevaan kauniiseen luonnonvaloon: isoja ikkunoita on talon joka sivulla. Olohuoneen Kerman Saven varaava kaakelitakka levittää talviaikaan kodikasta lämpöä koko keskikerrokseen. Sisätiloissa on säilytetty aitoa alkuperäistä henkeä: yläkerran porraskäytävän kauniit sormipaneelit soisi seuraavankin säilyttävän! Taloon nousevat kauniit portaat, joiden päässä on viihtyisä kuisti kesäpäivän joutohetkiin. Ensimmäisen kerroksen keittiön viereisen ison huoneen käyttötarkoitusta voi muuttaa tarpeen mukaan: olisiko siinä ruokasali, kirjasto vai makuuhuone? Olohuone on upean avara, joten iso ruokapöytä mahtuu sinnekin. Keittiöön taas mahtuu vaivatta pienempi arkiruokapöytä. Yläkerran vastakkaisissa päädyissä on makuuhuoneet. Säilytystiloja talosta ei puutu. Joka puolella on komeroita ja yläkerran vinttitiloja on muutettu osin lämpimiksi säilytystiloiksi. Kellarikerroksessa on talouskellari ja saunaosasto. Saunassa on puukiuas. Teknisessä tilassa lämmöntuottajana on nykyaikainen ilmavesilämpöpumppu. Varastona toimivaan autotalliin on käynti ulkokautta. Töyrynummen rauhallinen asuinalue on perheiden suosiossa. Lähistöllä kävelyetäisyydellä on peruskoulu, useita päiväkoteja sekä Tapanilan kirjasto. Lähikaupat ovat puolen kilometrin säteellä, ja bussi tulee lähelle. Tammistossa on iso ruokakauppa, Malmilla kattavat palvelut ja Jumboon tai lentokentälle tästä ajat nopeasti. Asumisen palvelut Porttipuistossa sekä Helsinki Outlet ovat myös pienen ajomatkan päässä. Ulkoilua ja liikuntaa rakastava ihastuu Vantaanjokivarren upeisiin lenkkimaastoihin sekä Tapanilan Erän liikuntakeskukseen. Kiinteistö on mahdollista ostaa kokonaisuutena hintaan 495 000 euroa tai talo 672 m2 tontilla hintaan 338 000 euroa ja takatontti 726 m2 hintaan 172 000 euroa. Myynti ja esittelyt: Anne Korkeakoski Kiinteistönvälittäjä, LKV 040 934 1111 anne.korkeakoski@spkoti.fi

Basic information

Target number
20712728
Location
Heinätie 7, 00730 Helsinki
Type
omakotitalo
Apartment description
1. krs: eteinen, k, ruokas, oh, wc. 2. krs: 2 mh, ullakkotilat. Kellarikrs: talouskellari, pukuh, pesuh, s, tekninen tila, var ja autotalli
Rooms
4 Rooms
​​Living space surface area
100 m²
Other floor area
66 m²
Total surface area
166 m²
More information about the area
24.11.1955 vahvistetun pääpiirustuksen mukaan huoneistoalat: -1. krs 66 m2 ja 2. krs 34 m2. Piirustuksissa ilmoitettu rakennuksen ala on n. 73 m2 ulkoseinien mukaan, jolloin kellarikerroksen pinta-ala on suunnilleen sama kuin ensimmäisen kerroksen eli n. 66 m2. Helsingin kaupungin epävirallisen rakennus- ja huoneistorekisteriotteen mukaan talon huoneistoala on 100 m2 ja rakennusoikeudellinen kerrosala 190 m2. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu, joten ne saattavat tämän ikäisessä rakennuksessa poiketa nykystandardin mukaan mitattavista pinta-aloista puoleen tai toiseen.
Floors
1+1,5
Year of construction
1957
Commissioning year
1957
Release
sopimuksen mukaan

Prices and costs

Hintatiedot

Selling price
338 000,00 €
Debt-free price
338 000,00 €
Price per square meter
3 380,00 €/m²

Muut maksut

Sähkölämmityskulut
205 €/kk
Property tax
896,83 €/2024 €
More information about fees
Sähkönkulutustieto on koko vuodelta 2023 sisältäen sekä käyttösähkön että lämmityssähkön. Talossa on asunut 1-2 henkilöä vuoden aikana. Sähkönkulutus riippuu perheen koosta ja kulutustottumuksista. Kulutusmaksussa lämmityksen osalta tulee huomioida, että takkaa on käytetty lämmittämiseen. Kadunhoitomaksun arvio n. 100 e/vuosi koko tontin osalta. https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/kunnossapito/katujen-kunnossapito/kiinteistonomistajien-vastuut-ja-ohjeet-katujen-hoidosta/kunnossapitomaksu Ostajalle tulevat vuosittaiset kulut jätehuollosta (https://www.hsy.fi), kiinteistöverosta (https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/asuminen/kiinteistovero/nain-vero-muodostuu/) sekä vakuutuksista. Ilmoitettu kiinteistövero on koko kiinteistön (tontti ja talo) vero. Käyttö- ja jätevesimaksut perustuvat Helsingin Veden tariffeihin ja niistä saa lisätietoa www.hsy.fi. Voit arvioida vuosittaisen vesimaksusi suuruutta vesimaksulaskurin avulla. Vesimaksulaskuri löytyy osoitteesta hsy.fi/vesimaksulaskuri Kun käytät kiinteistöä lainan vakuutena, haet kiinnitystä/kiinnityksiä Maanmittauslaitokselta joko itse tai pankkisi voi hoitaa hakemisen puolestasi. Kiinnityksen vahvistamisen hinta on 44 euroa/kiinnitys. Pankin asiointikulusta saat tiedon pankiltasi. Varainsiirtovero on 3 % kauppahinnasta. Kiinteistön kaupassa varainsiirtoveroilmoitus ja veron maksu suoritetaan Verohallinnon OmaVero -palvelussa ennen kuin haet lainhuutoa; veron täytyy siis olla maksettuna lainhuutoa haettaessa. Lainhuutoa täytyy hakea kuuden kuukauden kuluessa kauppakirjan allekirjoituksesta. Lainhuuto maksaa 161 e ja siitä vastaa ostaja. Kaupanvahvistuskustannuksesta 160 euroa vastaavat kaupan osapuolet puoliksi. Etu- ja takatontin välille tehdään rasitesopimus, jolla sovitaan tie-, johto- ja jäterasitteista. Kustannus/rasite on 260 euroa ja tulee sille, jota rasite palvelee.

More information about the apartment

The apartment includes
oma sauna, kuntotarkastus tehty, sähköliittymä siirtyy, antenni, tien käyttöön liittyvä oikeus
More information 2
keskuspölynimuri, lämminvesivaraaja, jätesäiliö
Energy class
C2018
Additional energy class information
Voimassa 2034 saakka.
Condition
tyydyttävä
More information about condition
Oleellisimmat havainnot ja korjaustarpeet kuntotarkastusraportin mukaan: 1. Saunan ja pesuhuoneen peruskorjaukseen tulee varautua 0-3 vuoden kuluessa. Pintarakenteita uusittaessa tulee tarkastaa taustarakenteiden kunto ja uusia ne tarvittaessa riittävässä laajuudessa. 2. Vesijohtojen tekninen käyttöikä on päättynyt, joten niiden uusimiseen tulee varautua. 3.Talon sähköjärjestelmien tarkastuksen yhteydessä tulee poistaa tarpeettomat keskukset ja sähköasennukset ja tarkastaa sulakemerkinnät ja täydentää ne puuttuvilta osin -> sähkömies on käynyt kuntotarkastuksen jälkeen tarkastamassa keskukset eikä käytöstä poistetuissa keskuksissa ollut vaaraa aiheuttavia kytkentöjä. 4. Autotallin tukimuurien liityntöjen kunnostaminen, ulko-oven uusiminen tai korvaus seinärakenteella ja sopivan käyttötarkoituksen mukaisella ovella. 5. Savupiipun ja vesikatteen liittymiskohdan tiiviste osin irronnut -> korjattu kuntotarkastuksen jälkeen 6. Vesikatteen pinnoite osin kulunut mutta kattolevyissä ei havaittu rikkoutumisia, joten pinnoitteen uusimisella rakenteen elinkaarta voidaan jatkaa. 7. Kellariin johtavien portaiden alle rajoittuvan talouskellarin ulkopuolella on osittain maanpinnan alla oleva erillinen ulkovarasto, jonka lattialle kerääntyy joka kevät sulamisvettä, joka kuivuu itsestään maan pintakerrosten sulamisen jälkeen. 8. Muut pienemmät korjaus- ja kunnossapitosuositukset on kerrottu kuntotarkastusraportin toimenpideosassa.
Heating system
ilmavesilämpöpumppu, muu
Fireplace
takka
More information about the heating system
Jäspi Pikkuwatti PW13 sähkökattila
Ventilation
painovoimainen, muu
Water supply
kunnan
Drain
kunnan
Transferred subscriptions
Vesiliittymä
Completed repairs
2000-luvun vaihde: kellarikerroksen pukuhuone, pesuhuone ja sauna remontoitu omatoimisesti, vedeneristyksestä ei ole tietoa. 3/2004 Takan uusiminen, Kerman Savi, Timurak Oy 2004 Rikkoutuneen savupiipun korjaus ja hormiputken asennus, Piippumestarit Oy 2006 Sähköpääkeskuksen uusinta, vesivaraaja ja Jäspi sähkökattila 2007 Kellarin polttoöljysäiliön puhdistus, kuivaus ja käytöstäpoisto 2010 Yläkerran ullakkotilojen ja makuuhuoneiden remontit 2011 Vesikate huollettu ja pinnoitettu pintamestarit -menetelmällä 2011 Julkisivujen pesu ja maalaus omatoimisesti 2015 Talokaivo ja viemäriliityntää kunnostettu 2018 Sokkelin pintakäsittely ja maalaus omatoimisesti 2018 Asuinkerrosten ikkunat vaihdettu, Uudenmaan ikkunapalvelu Oy 7/2018 Ilmavesilämpöpumpun asennus, LVI ja rakennustekniikka Marko Rantanen Oy 2018 Piipunhatun asennus 2020 Ulko-ovi uusittu 2022 Wc-istuin uusittu 10/2022 Viemäreiden sukitus (poislukien autotallin viemäri, joka tukittu): 1. Tuuletusputki katolle 2. Keittiön altaan haara 3. Vessan altaan haara 4. Vessan pöntön haara 5. Pesuhuoneen lattiakaivon haara ja kaivon saneeraus 6. Tonttiviemäri kunnalle asti 4/2023 Nuohous, Cervi-talotekniikka 4/2024 Savupiipun ja vesikatteen väliset irronneet tiivisteet korjattiin. Sähkömies kävi tarkastamassa käytöstä poistetun sähkökeskuksen turvallisuuden->on kunnossa.
Other trade-significant information
Omakotitalokiinteistön voit jättää halutessasi tilamuotoiseksi. Mikäli jossain vaiheessa teet remonttia, joka vaatii rakennusluvan, etutontti voidaan siinä vaiheessa rekisteröidä kiinteistörekisterin pitäjän päätöksellä (tällä hetkellä hinta 450 euroa).

Spaces and materials

Construction and surface materials
puu, betoni
Rakennusmateriaali: Kellarin lattiarakenteena maanvarainen betonilaatta, kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjana betonilaatta ja ensimmäisen ja toisen kerroksen välipohja puurakenteinen. Kellarin seinät perusmuuri, talon runko puurakenteinen ulkovuorilaudoituksin.
Wall materials
Tapetti
Flooring materials
Parketti
Roof type
Harjakatto
Roofing material
Kuitusementtikate
Description of the living room
Olohuoneessa varaava kaakelitakka.
Living room floor
parketti
Living room walls
tapetti
Kitchen countertops
laminaatti
Kitchen floor
muovi
Kitchen walls
maalattu, osalaatoitus
Kitchen equipment
astianpesukone, liesituuletin / suodatin
Stove
sähköliesi
Refrigerator and freezer
jääkaappi/pakastin
Number of bedrooms
3
Bedroom floor
parketti
Bedroom walls
tapetti
Description of the bathroom
Pesuhuoneessa kaksi yläikkunaa.
Bathroom floor
laatta
Bathroom walls
kaakeli
Bathroom equipment
suihkuseinä, pesukoneliitäntä, lattialämmitys, suihku, peili
Description of the toilets
Yläkerrassa tilavaraus toiselle wc:lle.
Toilet floor
laatta
Toilet walls
kaakeli
Toilet equipment
bidee-suihku
Number of toilets
1
Description of the sauna
Saunassa ikkuna.
Sauna floor
laatta
Sauna walls
puu
Type of sauna stove
puukiuas
Description of other storage facilities
vaatehuone, vinttikomero, ullakko, kylmäkellarikomero, muu erillinen varasto

Plot and zoning

Plot size
672 m²
Tontin tehokkuusluku
0.2
Plot’s planning permission area
134 m²
Type of plot
Tasamaatontti
Property ID
91-429-9-316 Kaunisto
Ownership of the plot
oma
Lisätietoja tontista
Tasainen kadunvarsitontti. Myytävä omakotitalo on merkitty alueena 1 tonttijakoluonnoskarttaan. Tieoikeus takatontille kirjataan rasitteena Heinätieltä katsoen omakotitalon vasemmalta puolelta. Talon ja takatontin omistajat tekevät rasitteista sopimuksen, jossa sovitaan tien rakentamisesta, mahdollisesta puiden kaatamisesta, tien käytöstä, ylläpidosta, lumitöistä ym. sekä niihin liittyvistä kustannuksista, tien alle sijoitettavista johdoista, putkista, kaapeleista ym. muusta tekniikasta sekä niiden mahdollisen korjaamisen tielle aiheuttamasta kunnossapidosta ja sen vastuista. Tonttien omistajat sopivat myös yhteisesti postilaatikoiden ja jäteastioiden sijoittamisesta tien ja kadun kulmaukseen sekä niihin mahdollisesti liittyvistä yhteisistä kustannuksista. Rasitesopimus allekirjoitetaan kaupan yhteydessä. Rasitteiden perustaminen maksaa 260 euroa/rasite ja kustannus jakaantuu sen mukaan, ketä rasite palvelee. Kiinteistöä rasittaa Helen Sähköverkko Oy:n oikeus voimansiirtolinjaan.
Zoning situation
Asemakaava
Plot zoning information

Asemakaava 8440. AO II Erillispientalojen korttelialue. Kerrosalan lisäksi saa rakentaa asuntojen ulkopuolisia talous- ja autosuojatiloja enintään 25 m2/asunto kuitenkin enintään 30 % asemakaavassa sallitusta asuntokerrosalasta sekä kylmää kuistitilaa, kasvihuonetta tms. enintään 10 % asemakaavassa sallitusta kerrosalasta. Lisätietoa kaavoituksesta kartta.hel.fi-aineistot-asemakaavahakemisto Helsingin kaupungin asemakaavoitus 09 310 1691.

Services and transportation connections

Services
Lähikaupat n. 500 metrin säteellä: Alepa Kotinummentie 68 ja K-Market Töyrynummi Pertunpellontie 4. Tammistossa K-Citymarket ja Lidl. Jumbon kauppakeskuksessa laajat kaupalliset palvelut. Malmilla kauppakeskus Novassa Prisma ja K-Citymarket. Suutarilan terveysasema Suutarilantie 32. Tapanilan kirjasto Hiidenkiventie 21.
More information about the services
Tapanilan Erän liikuntakeskus sekä Vantaanjokivarren mittavat lenkkipolut lähellä.
Traffic connections
Bussi 73 (Kottaraistien pysäkki). Juna Malmilta, Tapanilasta ja Puistolan asemalta.
Schools
Suutarinkylän peruskoulu Töyrynummentie 8. Helsingin Medialukio Moisiontie 3.
Kindergarten
Kaskisavu Töyrynummentie 6. Kotinummi Kotinummentie 1. Himmeli Olkilyhteentie 17.

Loans to our properties are handled conveniently through the Savings Bank

Apply for a mortgage from the Savings Bank without online banking credentials by filling in an electronic mortgage application.

Get a loan offer

The information provided by the loan calculator is indicative. Please note that the details of your final loan may differ slightly from the information provided by the calculator.

Other locations