Go to content

Alalinnake 5

Espoo, Westend

rivitalo 1980 , 4h+k+rt+kph+s+aula+2wc+lämmin var./tekn.tila+parveke

Built
1980
Surface area
121 m²
Debt-free price
539 000 €

Target description

PÄÄTYHUONEISTO UPEILLA KOLMEN ILMANSUUNNAN VEHREILLÄ NÄKYMILLÄ, ISOILLA HUONEILLA JA TILOILLA ARVOSTETUSSA WESTENDISSÄ KÄVELYETÄISYYDELLÄ MERENRANNASTA JA TAPIOLAN KESKUSTAN PALVELUISTA Tämän kodin tunnelmassa, väreissä ja muodoissa on ripaus hienoa espanjalaista tunnelmaa. Asunto ja puutarha ovat länsi auringon puolella ja korkeammalla ollen hyvät sekä kauas kantoisin näkymin. Runsaat ja monipuoliset tilat sijaitsevat kahdessa kerroksessa, mikä mahdollistaa sujuvan arkielämän vaikka isolle ja aktiiviselle perheelle. Päiväkerho ja koulu on pihasta naapurina, joten lasten on mukavan lyhyt matka tulla koulusta tai iltapäiväryhmän jälkeen kotiin. Sisääntulokerroksessa on isoa yhtenäistä tilaa olohuone-ruokailutilassa, jonka jatkeena on toisessa päässä keittiö ja toisessa länsiparveke, josta on käynti portaita pitkin alas puutarhaan. Ikkunanäkymät ovat erityisen viihtyisät ja avarat. Sisääntulokerroksessa on myös makuuhuone sekä erillinen wc. Alakerrassa on kaksi muuta makuuhuonetta sekä viihtyisä oleskelutila, jonka keskiössä on tunnelmallinen suurikokoinen takka. Toisesta makuuhuoneesta on käynti terassille ja puutarhaan. Saunaosaston yhteydessä on kylpyhuone. Lisäksi on erillinen wc sekä suurikokoinen vaatehuone-tekninen tila. Voitte toteuttaa pihalle unelmapuutarhanne tai pitää sen helppohoitoisena laatoitettuna oleskelualueena. Piha-alue on suojaisa ja riittoisan kokoinen, jonne kulku myös takapihan käytävältä. Ympäristö on mitä parhainta metsäisen puistoalueen ja meren läheisyydessä kuitenkin nopean etäisyyden päässä erinomaista Tapiolan palveluista ja myös Helsingin keskustasta. Tämän kauniin kodin lämpimässä tunnelmassa viihtyy, niin perhe, ystävät kuin sukukin. Tämä koti sopii pitkäaikaiseen asumiseen ja täällä on helppo olla onnellinen. Mikäli oma asuntonne on vielä myymättä, saatte meiltä arvion sen myyntihinnasta ja - ajasta veloituksetta. Mikäli et ole vielä löytänyt sopivaa asuntoa, niin voimme tehdä toiveita vastaavasta asunnosta ostotoimeksiannon. Leena Ollila Myyntipäällikkö, Osakas, Kiinteistönvälittäjä, LKV, DI Puh. 050 3838 767 leena.ollila@spkoti.fi Timo Kettunen LKV, LVV Puh. 050 445 0998 timo.kettunen@spkoti.fi Sp-Koti | CMH-Koti Oy LKV Ukkohauentie 11-13 B, 02170 Espoo Töölönkatu 16 A, 00100 Helsinki Hirsalantie 11, 02420 Kirkkonummi

Basic information

Target number
20020502
Location
Alalinnake 5, 02160 Espoo
Type
rivitalo
Ownership type
oma
Apartment description
4h+k+rt+kph+s+aula+2wc+lämmin var./tekn.tila+parveke
Rooms
4 Rooms
​​Living space surface area
121 m²
Total surface area
121 m²
More information about the area
Edellä mainitut pinta-alat saattavat tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisesti nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Rakennusten todelliset pinta-alat voivat siten olla myynti-ilmoituksessa mainittuja pinta-aloja merkittävästi pienempiä tai suurempia. Asuntokaupan hinta ei ole pinta-alaperusteinen. Kohteen pinta-aloja ei ole tarkastusmitattu.
Floors
2
Residential floors
2
Year of construction
1980
Commissioning year
1980
Release
muu ehto
More information about vacating
vähintään 1 kk myynnistä

Prices and costs

Selling price
518 598,99 €
Velkaosuus
20 401,01 €
Debt-free price
539 000,00 €
Maintenance fee
423,50 €/kk
Financing fee
168,60 €/kk
Yhtiövastike yhteensä
592,10 €/kk
Price per square meter
4 454,55 €/m²
Water fee
18,00 € / hlö / kk
Type of water fee
henkilöluvun mukaan
More information about fees
Yllä mainittu muu vastike 242 €/kk on sähkövastike-ennakko (taloussähkö). Sähkönkulutuksen tasaus laskutetaan kerran vuodessa 31.12. lukemilla sekä asukkaan vaihdon yhteydessä. Osakkaat lukevat sähkömittarit itse. Osakkaan vaihtuessa tehdään tasauslaskutus. Taloyhtiö siirtyy 1.10.2023 pörssisähköstä määräaikaisen sopimuksen piiriin 30.9.2024 asti. Toimitetun sähkön (Helen + Carunan siirto) hinta tulee seuraavan vuoden aikana olemaan 13,50 snt/kWh. Sopimuksen mukainen energian verollinen hinta on 7,19 snt/kWh. Kulutustiedot ko. asunnosta 2022: Taloussähkö 4920 kWh ja lämmityssähkön 8738 kWh/v Autopaikka 14 €/kk, sähkötolpalla autokatoksessa 18 €/kk. 5.11.2023 suoritetaan ylimääräinen vastikemaksu maksuvalmiuden parantamiseksi. Näin taloyhtiöllä on käyttötilillä kahden kuukauden vastikkeita vastaava määrä suositusten mukaisesti.

More information about the apartment

Balcony type
ulostyönnetty
Balcony orientation
länsi
The apartment includes
parveke, oma sauna, kaapeli-tv
More information 2
sälekaihtimet/rullaverhot, kiinteät valaisimet, lämminvesivaraaja, ilmalämpöpumppu
More information
välitysliike on vastaanottanut avaimet
The transaction does not include
Viinikaappi
Energy class
D2007
Additional energy class information
Taloyhtiö teettää uuden lähiaikoina.
Condition
tyydyttävä
Heating system
sähkö, Ilmalämpöpumppu
Fireplace
takka, muu
Other description of the fireplace
Alakerrassa iso takka johon mahdollista laittaa kiertoilman sydämellä toimiva lasi-ikkunallinen takka.
Views
Keittiöstä näkymä pihatien takaiseen metsäiseen puistoon. Ruokailutilan ikkunasta kauaskantoinen näkymä vehreään puistoon ja koululle sekä olohuoneesta näkymä suojaisaan puutarhaan.
Completed repairs
Takka-aula tilan lattian uusiminen 11/2022.
Other trade-significant information
Varsinainen yhtiökokous 17.4.2023 Päätettiin valtuuttaa hallitus periä tai jättää perimättä 2 kuukauden hoitovastikkeet. Päätös on voimassa tästä yhtiökokouksesta seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen asti. Valtuutettiin hallitus korottamaan pääoma-/rahoitusvastikkeiden määrää, jos ao. vastikkeilla katettavien lainojen korot muuttuvat niin, että vastikkeen määrää on korotettava kasvaneiden korkokustannusten kattamiseksi. Päätös on voimassa tästä yhtiökokouksesta seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen. Päätettiin kartuttaa lainanlyhennysrahastoa enintään osakkaiden tilikauden aikana maksamien lainaosuussuoritusten ja enintään tilikauden aikana pääomavastikkeena kerättyjen lainalyhennysten määrällä. Yhtiökokous antoi hallitukselle valtuuden määrittää sähköautojen lataukseesta perittävän maksun taso (latausmaksu) sekä hallitukselle annetaan valtuuden määrittää käytön pelisäännöt ja periaattee, kun latauslaitteet on saatu asennettua.

Spaces and materials

Construction and surface materials
muu
Roof type
Tasakatto
Roofing material
Huopa
Description of the living room
Lattia mosaiikkiparkettia joka hiottu 11/2021. Seinät tapettia. Lamelliverhot (jäävät asuntoon). Seinät maalattu 2017.
Description of the kitchen
Täyspuupintaiset kaapin ovet vaihdettu 2011 ja maalattu vaaleiksi 2022. Seinät maalattu 2017. Lattia marmorilaattaa. Viinikaappi ei kuulu kauppaan.
Kitchen countertops
kivi, metalli
Kitchen floor
laatta
Kitchen walls
tapetti
Kitchen equipment
mikroaaltouuni, astianpesukone, kiinteät valaisimet, liesituuletin / hormi
Stove
keraaminen
Refrigerator and freezer
jää/viileäkaappi, pakastin
Description of the bedrooms
Yläkerran makuuhuone: Lattia mosaiikkiparkettia joka hiottu 11/2021. Seinät tapetoitu / maalattu 2017. Alakerran makuuhuone: Lattia mosaiikkiparkettia joka hiottu 11/2021. Seinät tapetoitu / maalattu 2017. Käynti terassille ja puutarhaan. Alakerran makuuhuone: Lattia mosaiikkiparkettia joka hiottu 11/2021. Seinät tapetoitu / maalattu 2017.
Number of bedrooms
3
Description of the bathroom
Lavuaari ja marmoritaso. Katto: vaaleaksi kuultolakattu puupaneeli. Suihkuseinä lasitiiltä. Kaapistot. Kodinhoitopiste pesukoneliitäntä. Ikkuna.
Bathroom floor
laatta
Bathroom walls
kaakeli
Bathroom equipment
suihku, kiinteät valaisimet
Description of the toilets
Yläkerran wc: wc-istuin, bidee-suihku, lavuaari, alakaappi, peili ja kaappi. Alakerran wc: wc-istuin, lavuaari, peili ja kaappi. Molemmissa lattia vaaleaa laattaa ja seinät vaaleaa kaakelia.
Number of toilets
2
Description of the sauna
Sähkökiuas. Lauteet haapaa. Seinät vaaleaa haapapaneelia, lattia laatta, ikkuna.
Type of sauna stove
sähkökiuas
Description of storage facilities
Sisääntulon vieressä kylmä ulkovarasto.
Other premises
Eteinen: Yläkerrassa aula jossa kaapisto vaatteille. Tuulikaappi: Lattiassa laatta ja seinät maalattu. Alakerran oleskelutila: Avotakka, jossa huippuimuri vedon varmistamiseksi. Takan nuohouksen tilaa osakas ja lasku toimitetaan isännöitsijälle. Lattia vaaleaa vinyylikorkkia. Seinät maalattu. Parvekelattia laatoitettu 2022, portaat alaterassille uusittu 11/2022. Lämmin varasto/tekninen tila:
Muuta kauppaan kuuluvaa
Parvekkeella sähkökäyttöinen markiisi isossa ikkunassa ja sivuikkunassa käsikäyttöinen. Markiisit ovat kankaisia. Parvekkeelta portaat alaterssille. Terassilla ja pihalla laatoitusta.

Plot and zoning

Plot size
9019 m²
Ownership of the plot
oma
Zoning situation
Asemakaava
Company plot zoning information
Espoon kaupunki puh. 09 816 21

Housing company

Housing company name
As. Oy Alalinnake 5
Contact details of the property manager
Fluxio Isännöinti Oy Sami Niinistö sami.niinisto(*)fluxio.fi Tekniikantie 2, 02150 Espoo (C2 krs.) www.fluxioisannointi.fi
Maintenance
huoltoyhtiö
More information about maintenance
Tapiolan Lämpö OY Kalevalantie 5, 02130 Espoo www.tapiolanlampo.fi
Housing company parking spaces
Autopistokepaikkoja: 10
The number of housing company parking spaces
21
Information on the housing company’s parking spaces
Sähkölatauspaikkojen valmius rakennettu kokonaisuudessaan kesän aikana siten, että vähintään 10 kpl saa latausyksikön käyttöönsä. Jatkossa tarvitsee hankia vain latauslaitteet kuhunkin autopaikkaan. Näiden latauslaitteiden käyttökorvaus ARA-avustuksen jälkeen on 1625 € (ovh. 2500 €), latauslaitteen ylläpitovastike 4,96 €/kk- lisäksi tulee lataussähkön kustannus. Vapaita paikkoja on 7/10. Mikäli haluaa lunastaa käyttöoikeuden tulee se tehdä hallituksen pj:lle.
Completed repairs
Taloyhtiön kunnossapitotarveselvityksen mukaan: 1999-2000 Parvekkeiden ja julkisivujen osittainen kunnostaminen 2002 Piha-aitojen uusinta 2004-2005 Kylpyhuoneiden vedeneristeiden uusinta 2006 Pitkän autokatoksen saneeraus yhdessä naapuritaloyhtiöiden kanssa 2007 Parveke- ja terassiovien sekä lämminvesivaraajien uusinta 2009 Vesikatteiden huolto sekä pihanhoitosuunnitelman mukainen pihan vuosihuolto 2010 Julkisivukorjauksia kuten ikkunapalkkien uusintaa sekä joidenkin parvekkeiden korjaus, ikkunoiden vaihto, betonisen autokatoksen saneeraus ja julkisivujen pesu 2011 Kuntoarvion laadinta, ikkunoiden lämpökamerakuvaus, pihavalaisimien uusinta Ilmanvaihdon puhdistus Ja säätö ja pihateiden asfaltointi 2012 C-talon katon korjaus/uusiminen, piha-alueiden istutusten hoitoa ja ylläpitoa, tuuletusputkien jatkopalojen asennus sekä jätekatoksen huoltokorjaus ja maalaus 2013 kattovesiviemärien uusinta ja energiatodistuksen laadinta 2014 Ulkoportaiden vedenohjauksen parantaminen, jätekatoksen katon korjaus sekä oven asennus ja valaisimen asennus 2015 Ulko-ovien huoltokorjaus, väliaitojen korjaustoimenpiteitä ja viheralueiden hoitotoimenpiteitä 2016 Ulkoportaiden kunnostaminen (yhteishanke naapuritaloyhtiön kanssa asukasvoimin) 2017 Asunnon A7 porrastasanteen kunnostustyö asuntokohtaisien vesipostiventtiilien uusiminen, pitkän autokatoksen pohjoispäädyn kunnostus, sähköpääkeskuksen ovipaneelin ja kaiteiden kunnostus ja A-talon asuntokohtaisten ulkovarastojen kunnostustyö 2018 B- ja C-talon asuntokohtaisien ulkovarastojen kunnostustyö, pitkän autokatoksen pesu sekä salaojien pesu ja kuvaus 2019 Postilaatikkojen edustan vedenohjaus, A- ja B-talon välisen rinteen kunnostus, antenniverkon vikojen kartoitus ja korjaus, radonmittaus sekä parvekkeiden lattioiden ja talon elementtisaumojen korjausselvitys 2020 Parvekkeiden lattioiden ja talon elementtisaumojen korjauksien suunnittelu ja asunto A10 kohdalta vesikaton kunnostus 2021 Antenniverkon kunnostustyöt, märkätilojen kuntoarvio ja parvekeremontin suunnittelu 2022 A- ja B-rakennusten julkisivujen korjaus, B16 kosteusvaurion korjaus, kolmen huoneiston (A3, A5 ja A9) alapohjan seinäsaumojen radontiivistyksiä, sähköautojen lataushankkeen esiselvitys ja kilpailutus, postilaatikkojen rinteen kivetys ja parkkiruutujen maalaus (bunkkeri). 2023 STIO suoritti kesällä vesikaton tarkastuksen. Saatujen havaintojen perusteella Kattohoiva Oy:ltä tilattiin tarkastuksessa havaitut akuutit A9 kattokaivon kermityksen korjaus/uusinta sekä muutaman muun avoimen kermisauman korjaus. Huoltotöiden jälkeen katoilla ei ole akuutteja ongelmakohtia, jotka pitäisi korjata välittömästi. 28.9.2023 Parvekeremontin 1. vuoden takuutarkastuksen tekeminen, niiden osakkaiden osalta kenellä on huomautettavaa.
Upcoming repairs
Kunnossapitotarveselvitys vuosille 2023-2027: 2023 Huoneistojen korvausilmamittaus, ovien ja ikkunoiden katselmus, lasten leikkipaikan hiekkalaatikon uusiminen ja ympäristön maisemointi, sähköautolatauspisteiden asentaminen taloyhtiöön, takapihojen puuaitojen korjaukset, asuntojen vesikattojen kuntotarkastus sekä parvekkeiden tukipalkkien tarkastus ja korjaus 2024 - 2027 Vesi- ja viemäriputkiston kuntotarkastus, vesikattojen bitumikatteen uusinta ja korjaus, pitkän autokatoksen huoltokorjaukset, asfaltoinnin korjaus/uusinta (yhteiset projektit naapuritaloyhtiöiden kanssa), bunkkerin kunnostus, huoneistojen märkätilojen viemärikaivojen pinnoitus ja viemäriputkien puhdistus, lukkojärjestelmän uusiminen sekä sadevesiviemäreiden kuntotarkastus. Julkisivusokkeleiden tiiviyden tarkastukset.
Other details about the housing company
Roskakatos pihaan tulon edustalla, jossa eritellyt astiat eri materiaaleille. Osakkaan tulee hakea omistuksen rekisteröintiä ja paperisen osakekirjan mitätöintiä kymmenen vuoden kuluessa. Kuluista vastaa osakas. Hallitus sai valtuudet korottaa pääomavastikkeiden määrää, jos ao. vastikkeilla katettavien lainojen korot muuttuvat niin, että vastikkeen määrää on korotettava kasvaneiden korkokustannusten kattamiseksi.

Services and transportation connections

Services
Alepa-ruokakauppa ja Westendin liikekeskus ihan lähellä. Iso Omena Matinkylässä ja Ainoa-kauppakeskus Tapiolassa nopean yhteyden päässä. Tekonurmikenttä Westendin puiston laidalla.
More information about the services
Westendin, Haukilahden ja Matinkylän uimarannat. Westend Sailors vene- ja pursiseura. Espoon pursiseura Nuottaniemessä.
Schools
Westendinpuiston koulu ihan lähellä. Haukilahden yläkoulu, Matinkylän lukio ja Matlidens skola nopean yhteyden pässä..
Kindergarten
Westendinpuiston päiväkoti ihan lähellä.

Loans to our properties are handled conveniently through the Savings Bank

Apply for a mortgage from the Savings Bank without online banking credentials by filling in an electronic mortgage application.

Get a loan offer

The information provided by the loan calculator is indicative. Please note that the details of your final loan may differ slightly from the information provided by the calculator.

Other locations